Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Julstäda miljösmart med mikrofiberdukar

Julen står för dörren och många anstränger sig för att få sina hem skinande rena. Den miljömedvetne väljer Svanenmärkta städprodukter med mikrofiber som tvättar rent utan kemikalier.

Svanenmärkta mikrofiberduken FridaSvanenmärkta mikrofiberdukar och moppar har lång livslängd, god rengöringseffekt, är skonsamma mot underlaget och behåller sin kvalitet efter tvätt.

Nyligen skärptes kraven och först ut med att klara de tuffare kraven är bland annat Klimabolaget, som även var först ut med Svanen år 2006 när kriterierna introducerades.

– Det är kul att acceptansen för vår typ av produkter har ökat dramatiskt de senaste åren. Allt fler konsumenter ser fördelen med att städa med mikrofiber. Till viss del kan vi nog tacka Svanen för det, säger Johnny Nyberg, vd på Klimabolaget.

En av de produkter som klarat Svanens skärpta krav är Frida för golv. Den är extra stor, rengör golvet effektivt och kan tvättas i maskin.

–Det finns mikrofiberprodukter för alla ändamål, men så här inför jul tycker jag att man ska passa på att använda vår böjbara dammvippa på de högt uppsatta hyllorna som man annars inte så lätt kommer åt, tipsar Johnny Nyberg.

Svanenmärkta städprodukter med mikrofiber för konsumenter och professionella användare:

  • har en hög rengöringseffekt utan bruk av rengöringskemikalier
  • är hållbara (vilket ger en lång livslängd)
  • har ett begränsat innehåll av miljö- och hälsoskadliga ämnen
  • bidrar till lägre utsläpp till luft och vatten
  • är skonsamma mot underlag/ytan som städas