Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen ordnade folkfest på Skansen

Söndagen den 2 oktober landade Svanen på Skansen som snabbt fylldes med tusentals barn och deras föräldrar. Det blev en härlig dag full av sång, skratt, akrobatik och magi.


Nassim al Fakir
Solen dröjde sig kvar en extra vecka och bjöd på underbart sensommarväder. Säkert lockade det några extra att dyka upp på Skansen i söndags. Men det stora flertalet av de nära 6 500 besökarna hade kommit för att se alla de fina artister som stod för underhållningen på Svanens dag – den allra första i sitt slag.

I Bragehallen samsades Nassim al Fakir, Pär Holmgren och Daniel Karlsson från barnprogrammet Den itusågade kaninen om scenen. Väderprognoserna var långt borta när meteorologen Pär Holmgren klev
Daniel Karlssson
upp på scenen. Istället bjöds de flera hundra åskådarna på högläsning ur hans senaste barnbok Torstens resa ut i vida världen som tryckts på ett Svanenmärkt trycker. Nassim, som också arbetar med Bolibompa på SVT, sjöng och dansade på högvarv och efterträddes så småningom av trollkarlen Daniel Karlsson, vars magiska show gav upphov till många häpna miner. Var tog egentligen den där tärningen vägen?

Vid dansbanan stod parkour-gruppen Air Whipp för sanslösa akrobatiska konster och visade att det går att ta sig över och förbi i princip vilket hinder som helst.


Pär Holmgren
I Skogens hus läste författarna Emma Virke och Majken Pollack högt ur sina böcker Memmo och Mysen söker efter färger och Emblas Universum. De har nyligen getts ut på Alvina Förlag som valt att Svanenmärka hela sin bokproduktion.

En bit bort från Skogens Hus, vid Bollnästorget, hade Alvina förlag också – tillsammans med flera av Svanens licensinnehavare, bland annat Smart, Rosenserien och Delsbo Candle, en bas där de svarade på frågor och sålde sina Svanenmärkta produkter.

Vi på Svanen vill rikta ett stort tack till alla som kom och gjorde vår dag på Skansen till en succé!

För mer information om Svanens dag, kontakta:
Brita Forsstrom, projektledare Svanen:
brita.forsstrom@svanen.se