Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Riksidrottsförbundets utbildningscentrum Bosön klarar nu Svanens krav

Nu kan dagens och framtidens landslagsstjärnor koppla av på ett Svanenmärkt hotell efter uppladdningen. Bosön – Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Lindingö i Stockholm – har klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell.

Bosön på norra Lidingö utanför Stockholm är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum. Med träningsmöjligheter i världsklass är Bosön den naturliga platsen för träningsläger för såväl dagens idrottsstjärnor som morgondagens OS-hjältar. Men med 37 konferenslokaler, 74 hotellrum, kafé och två restauranger är Bosön också perfekt för konferens, fest och kick-off.

Bosön, Riksidrottsförbundets utbildningscenter har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkravNu är Bosön även det miljösmarta valet. Svanen har genomfört en helhetskontroll med avseende på bland annat vatten- och kemikalieförbrukning. Svanen har också kontrollerat att Bosön aktivt arbetar med att sänka sin energianvändning och att hotellet har miljöanpassat sina inköp av till exempel rengöringsmedel, förbrukningsartiklar och inredning.

Ett Svanenmärkt hotell arbetar även med att sänka sina avfallsmängder. Bosön har under arbetet med Svanenmärkningen byggt en helt ny avfallsstation där till exempel matavfallet blir till biogas vilket hjälper till att driva Stockholms bussar.

Bosön, Riksidrottsförbundets utbildningscenter har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav– Bosön och Fazer konferens arbetar gemensamt med inriktning på miljö, kost, idrott och hälsa. Som ett led i det arbetet är det helt naturligt att tillsammans med Svanen se till att anläggningen successivt anpassas till framtidens miljökrav, säger Anders Lundvall, Anläggningschef Bosön och fortsätter:

– Att vi nu lyckas med att klara Svanens miljö- och klimatkrav för våra hotell känns mycket bra och jag tackar våra medarbetare som jobbat hårt och engagerat för att nå målen.

Bosön, Riksidrottsförbundets utbildningscenter har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkravSvanenmärkningen är ett kvitto på att verksamheten har en hög nivå på miljöarbetet och tar sitt ansvar i miljöfrågor och bidrar till en hållbar utveckling.

– Det har varit en lång och mödosam process att gå igenom hela anläggningen för att klara Svanens krav för hotell och det är därför extra roligt att nu kunna räkna Bosön till de hotellanläggningar i Sverige som kan stoltsera med en Svanenmärkning, säger Johan Husberg, miljöhandläggare av hotell på Svanen.

Läs mer på www.boson.nu 

Eller kontakta:

Henrik Alfredsson, Projektledare Bosön
Tel: 08 – 699 66 81
E-post: henrik.alfredsson@fazer.com

Ulf Danielsson, Affärsområdeschef Fazer Konferens:
Tel: 0705 – 60 59 86

Johan Husberg, Miljöhandläggare Svanen:
Tel: 0734 – 43 78 88
E-post: johan.husberg@svanen.se