Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Miljömärkning Sverige expanderar

Intresset för miljömärkning bara växer, framförallt inom tjänstesektorn. För att kunna ta hand om den ökade efterfrågan, anställer Miljömärkning Sverige flera nya medarbetare under våren inom både handläggning, administration och PR. Först in på plan är vår pressekreterare Anna och de tre handläggarna Rebecca, Elsa och Christer som vi vill hälsa välkomna i gänget!

Anna Norberg är ny presskontakt på Miljömärkning Sverige som ansvarar för miljömärkena Svanen och EU EcolabelAnna Norberg, som närmast kommer från en tjänst som pressansvarig på Miljöpartiet i Stockholm, kommer att arbeta som pressansvarig på Miljömärkning Sverige och hjälpa till att göra Svanen och EU Ecolabel mer synliga i svenska medier. Anna efterträder därmed Anja Grundberg som fått en ny tjänst som Kommunikationsansvarig på Socialförvaltningen i Järfälla Kommun.

– Det känns jättekul att få arbeta med ett miljömärke som har så hög trovärdighet som Svanen har, säger Anna Norberg.

Rebecca UgglaRebecca Uggla är ny handläggare med ansvar för att Svanenmärka tvätterier samt maskindiskmedel och tvättmedel för professionellt bruk. Rebecca är utbildad på Karolinska Institutet inom biomedicin och partiklars toxikologi. Hon kommer närmast från miljö och hälsa på Intertek Semko, där hon arbetat som kemisk rådgivare. Att börja på Miljömärkning Sverige känns helt rätt enligt Rebecca:

– Jag tror på den starka kraften som finns i miljöengagemang på gräsrotsnivå. Våra egna val i vardagen har väldigt stor påverkan på miljön. Då känns det helt självklart att jobba här!

Elsa LevinssonElsa Levinsson började på Miljömärkning Sverige i januari och kommer främst att jobba med kontroll av Svanenmärkta butiker i Stockholmsområdet. Elsa är nyutexaminerad miljövetare och kommer senast från praktik på Axfood där hon jobbade med att få butiker inom Willy-kedjan att bli märkta med Bra Miljöval.

– Jag är miljövetare i grunden med inriktning samhälle och management. Sedan har jag gått en mastersutbildning på Stockholms Universitet som heter Hållbart företagande. Jag tycker det är viktigt att företag jobbar med miljöfrågor och nu får jag möjlighet att hjälpa dem i detta, säger Elsa Levinsson.

Christer AnderssonChrister Andersson är ny miljöhandläggare och kommer att jobba med Svanenmärkning av tryckerier, butiker, hotell och restauranger. Christer är stationerad i Göteborg och ska arbeta med företag i den västra regionen. Han har gedigen erfarenhet av miljöanpassning av tryckerier då han de senaste 25 åren arbetat på Elanders tryckerier i Göteborg och Västra Götaland som bland annat miljö- och arbetsmiljöansvarig.

– I mitt arbete på Elanders har jag under de senaste tolv åren varit ansvarig för svanenmärkning av trycksaker och haft mycket kontakt med Miljömärkning Sverige. Därför känns det ju fantastiskt att få arbeta med dessa frågor från andra sidan nu. Jag har ett stort miljöintresse och har arbetat med miljöfrågor under många år, både i tjänsten och privat, vilket gör att Miljömärkning Sverige känns som ”rätt” arbetsplats för mig, säger Christer Andersson.