Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Lättare hitta miljömärkt i byggvaruhusen

Under 2010 har Svanen uppvaktat byggvaruhus i en kampanj för att de tydligt ska visa alla Svanenmärkta byggprodukter som finns i hyllorna. Kloka materialval kan göra stor skillnad i arbetet för ett hållbart samhälle. K-rauta är nu först ut med att skylta upp alla Svanenmärkta produkter med Svanens skyltmaterial.

 

– Att alltid välja Svanenmärkt är att göra det enkelt för sig. Svanen garanterar hög kvalitet och bra funktion samtidigt som kraven på miljöanpassning är mycket stora, säger Gun Nycander, affärsområdeschef för Bygg och Energi på Miljömärkning Sverige.

Svanen har tagit fram ett speciellt skyltmaterial, anpassat till byggvaruhus, där kunden får kort information om vad Svanenmärkningen innebär på de olika produkterna. K-rauta i Stäket är pionjärbutik där den nya skyltningen ska testas för att sedan appliceras i övriga butiker runt om i landet.

– Ett samarbete med Svanen är ett viktigt steg för oss i rätt riktning. Att tänka på miljön gynnar alla och som vi ser det så väljer konsumenten alltmer miljön före priset. För att hjälpa våra kunder har vi tydliga hänvisningar i varuhusen som underlättar köpbeslutet, säger Caroline Lundgren, marknadsassistent på K-rauta.

– Vi ser vår insats som en del i en kedja där våra leverantörer anstränger sig för att tillverka miljösmarta produkter. Att vi på K-rauta väljer att lagerlägga dessa produkter gynnar både leverantör, konsument och framför allt miljön. Vi ser också över vår interna förbrukning just nu och byter till Svanenmärkt kontorsmaterial.

 

Svanenmärkt i byggvaruhus

 För mer information eller högupplösta bilder, kontakta

Caroline Lundgren, markandsassistent K-rauta, 070-431 69 82, caroline.lundgren@k-rauta.se

Gun Nycander, affärsområdeschef Miljömärkning Sverige, 070-562 73 33, gun.nycander@svanen.se

Nancy Holm, PR- Kommunikationschef Miljömärkning Sverige, 070-717 65 32, nancy.holm@svanen.se