Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkt tv ökar stort

Samsung, en av världens största tillverkare av tv, utökar sitt sortiment med 45 nya modeller som klarar Svanens hårda krav. En Svanenmärkt tv är mycket energisnål och tillverkad på ett miljösmart sätt.

Samsung är fortfarande det enda företaget i världen som har Svanenmärkta tv-apparater. För ett år sedan blev de första modellerna märkta och nu finns det totalt 54 olika märkta tv-modeller.

– En Svanenmärkt tv är ett bra klimatval – bara de mest energieffektiva modellerna på marknaden klarar kraven, säger Ove Jansson, produktansvarig på miljömärkningen Svanen.

Svanens krav handlar främst om låg energianvändning både när teven är på och i viloläge. Även kraven på att teven ska vara lätt att återvinna gör att mindre olja och metaller förbrukas och därmed minskar bidraget till växthuseffekten. Svanen innebär också att användningen av miljö- och hälsofarliga kemikalier är minimerad.

Följande modeller är nu Svanenmärkta:
Samsungs led-tv i serierna 4-, 5- och 6-serien i storlekarna 19 till 55 tum samt Samsungs 3d led-tv i serierna 7- 8- 0ch 9-serien och som finns från 32 till 55 tum.
Läs mer om Samsungs tv på www.samsung.se

Högupplöst bild:

Klicka på bilden nedan för att ladda hem en högupplöst version.

Ultratunn Svanenmärkt led-tv från Samsung 9-serien

 

För mer information kontakta
Ove Jansson, produktansvarig tv, Miljömärkning Sverige, 070-744 08 39
Erik Johannesson, nordisk pr-chef, Samsung Electronics,
070-99 55 650
Anja Grundberg, presskontakt, Miljömärkning Sverige, 0708–65 51 36

Om Svanen
Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen gör det enkelt för konsumenter att välja de bästa produkterna ur miljösynpunkt. Svanen är också ett verktyg för företag som vill visa sitt miljöarbete och samtidigt bidra till utvecklingen av en hållbar produktion. Miljömärkning Sverige ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU Ecolabel. Dessa märken tar hänsyn till alla miljöaspekter, till exempel klimat, kemikalier och återvinning. Vi höjer kontinuerligt ribban för att bli Svanenmärkt och vår vision är en hållbar konsumtion.