Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Liberos Svanenmärkta blöjor nu i alla storlekar

Föräldrar blir allt mer miljömedvetna och ställer högre krav. I och med att Libero nu presenterar Svanenmärkta blöjor även för större barn tar det miljömärkta utbudet ett stort kliv framåt och det blir lättare att göra gröna val.

Den viktigaste miljöpåverkan från blöjor kommer från produktionen av pappers-massa och plaster. Svanen ställer därför hårda miljökrav både vid produktionen av ingående material och på produkten. Andra viktiga krav är att inga miljöskadliga eller allergiframkallande ämnen får tillsättas och att energiförbrukningen vid tillverkningen av pappersmassan är låg. De Svanenmärkta blöjorna måste också hålla hög kvalitet och funktion.

– Vi har märkt en ökad miljömedvetenhet hos föräldrar som har lett till en ökad efterfrågan på miljömärkta produkter. Svanenmärkningen visar konsumenter att de gör ett bra miljöval samtidigt som de tar hänsyn till kvalitet och hälsa, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige.

De Svanenmärkta blöjorna från Libero fanns tidigare bara i de minsta storlekarna, från prematur till storlek 3. De nya Svanenmärkta blöjorna är Libero Comfort Fit storlek 4–7.

– För oss på Libero är det en självklarhet att arbeta med miljöfrågor, och det har vi gjort länge. Därför är det en naturlig följd att vi nu kan erbjuda Svanenmärkta blöjor i alla storlekar, säger Helena Höije, produktchef på SCA som tillverkar Libero.

I Sverige är nu nästan 40 procent av alla blöjor Svanenmärkta. Klicka här för en lista med alla produkter som är Svanenmärkta.

Högupplösta bilder:

Klicka på bilden nedan för att ladda hem en högupplöst version

För mer information, kontakta:

Helena Höije, produktchef för Libero på SCA:
Tel: 0703 - 241 227
E-post: helena.hoije@sca.com

Karin Carlsson, affärsområdeschef Miljömärkning Sverige:
Tel: 0707 - 190 493
E-post: karin.carlsson@svanen.se

Brita Forsström, presskontakt Miljömärkning Sverige:
Tel: 0733 - 908 980
E-post: brita.forsstrom@svanen.se