Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. 240 000 skolbarn får undervisning i miljöfrågor

Trots krav i läroplanen saknas ofta undervisning i miljö- och klimatfrågor i svenska skolor. Svenska Kunskapsförlaget som ger ut läromedlet Natur och Miljöpärmen gör en stor insats och distribuerar undervisningsmaterial till 240 000 svenska skolbarn.

Natur & Miljöpärmen har sedan 1993 delats ut kostnadsfritt till grundskolans årskurs 4-6. I dagarna får mellanstadiebarn över hela Sverige årets upplaga av skolmaterialet.

–Vi på Miljömärkning Sverige har samarbetat med Natur & Miljöpärmen sedan många år och imponeras över deras arbete. Då många svenska skolor saknar en plan för hur de ska undervisa i miljöfrågor fyller Natur & Miljöpärmen en jätteviktig funktion, säger Brita Forsström, kommunikatör på Miljömärkning Sverige AB.

Årets material är uppdaterat med det senaste inom klimatområdet. Materialet är också uppbyggt så att det ska bli lättare för skolan att jobba ämnesintegrerat och med temaveckor.

–Vår ambition är att vara ett självklart läromedel i lärande för hållbar utveckling. Målet är att alla landets elever i åldern 10-12 ska få en bok, säger Helena Bjarnemark, informationsansvarig på Natur & Miljöpärmen.

Allt material som Natur & Miljöpärmen trycker upp är Svanenmärkt. De är också medlemmar i Nätverket: Köp Miljömärkt, och har därmed en tydlig inköpspolicy om att alltid välja miljömärkt när det är möjligt. 

För mer information kontakta

Helena Bjarnemark, informationschef Miljöpärmen, 0739-88 14 19, helena.bjarnemark@nmparmen.se

Brita Forsström, presskontakt Miljömärkning Sverige, 0733-908 980, brita.forsstrom@svanen.se