Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svenska Möten Svanenmärker sina anläggningar

Nästa sommar ska samtliga omkring 100 logianläggningar inom Svenska Möten vara Svanenmärkta och målet är redan inom räckhåll. Vår Gård Saltsjöbaden blev nyligen den 34:e anläggningen inom kedjan som har klarat Svanens krav.

Svenska Möten Svanenmärker sina anläggningar– För oss var Svanenmärkningen en självklarhet. Vi arbetade ju sedan tidigare med hållbar utveckling inom vårt moderbolag KF, som satsat mycket på att skapa en miljöanpassad produkt. Vi är mycket glada att vi nu har klarat Svanens krav så att vi kan offentliggöra det arbete vi genomfört, säger Katarina Romell, vd på Vår Gård Saltsjöbaden AB.

Vår Gård Saltsjöbaden AB är medlem i Svenska Möten som har slutit avtal med Svanen om att samtliga medlemsanläggningar ska vara Svanenmärkta till sommaren 2010. Det blir då den största Svanenmärkta kedjan i Sverige.

– I en tid när många skär ner har vi i stället bestämt oss för att satsa på vår framtid. Vi tar våra kunders miljökrav på allvar och väljer nu att Svanenmärka alla våra anläggningar. Kortsiktigt innebär investeringar, långsiktigt leder det till stora besparingar på fler sätt än räknat i kronor, säger Svenska Mötens vd, Johan Fägerblad.

Svanenmärkta logianläggningar inom Svenska Möten är mycket måna om att minska förbrukning av vatten och kemikalier. Även hotellets inköp är miljöanpassade, till exempel prioriteras miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster och livsmedel. Självklart sorteras även allt avfall.

– Vi tycker det är väldigt roligt att Svenska Möten, som är en tongivande aktör inom mötesindustrin, ansluter sig till Svanenmärkningen. Det är också ett viktigt steg mot vår vision att alla ska kunna övernatta och konferera på ett hållbart sätt, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef på Svanen.

Klicka här för en fullständig förteckning över samtliga Svanenmärkta anläggningar inom Svenska Möten.

Klicka här för att läsa mer om Vår Gård Saltsjöbaden.

Klicka här för att läsa mer om Svenska Möten.