Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Sheraton blir Svanenmärkt

Ett av Sveriges ledande hotell, Sheraton Stockholm Hotel, är nu Svanenmärkt. De 465 nyrenoverade rummen, liksom hela det övriga hotellet, har miljögranskats och klarar Svanens hårda krav.

Svanenmärkta Hotell Sheraton- Miljöarbetet har alltid varit viktigt för oss på Sheraton Stockholm. Att bli Svanen-certifierad är ytterligare ett steg i det ledet. Som femstjärnigt hotell har vi även höga förväntningar på oss från våra gäster som mer och mer efterfrågar miljövänliga alternativ. Vi är mycket stolta över certifieringen och vårt bidrag till en bättre miljö och framtid. Gästerna kräver det – vi kräver det! Detta är ett steg i rätt riktning. säger Paul Peters, VD på Sheraton Stockholm Hotel.

När ett hotell ansöker om Svanenmärkning miljögranskas hela driften.

– Ett av de viktigaste kraven är minskad klimatpåverkan, energianvändningen vid driften måste minimeras, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef på Svanen.

Svanen ställer dessutom bland annat följande krav på ett Svanenmärktc hotell:

  • Låg vattenförbrukning, och låg förbrukning av kemikalier vid städ och disk
  • Inköp ska vara miljöanpassade så långt det går
  • Avfallssortering
  • Hotellet ska systematiskt utveckla sitt miljöarbete

– Hela personalen måste vara engagerad för att man ska lyckas bibehålla det miljöarbete som byggts upp i organisationen, det ser vi att de är på Sheraton, säger Cecilia Ehrenborg Williams på Svanen.