Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Hotell Handelsman Flink på Orust får Svanen

Hotell Handelsman Flink på Flatön har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats.

Svanenmärkta Handelsman Flink på Orust– Det allra viktigaste för oss är att kunna se vår gäst i ögonen och på ett ärligt och seriöst sätt visa att vi arbetar aktivt med miljöarbetet, säger Stefan Hjelmér som är krögare på Handelsman Flink.

Svanenmärkningen är ett kvitto på att hotellet har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.

– Handelsman Flink jobbar till exempel aktivt med att minska sin klimatpåverkan, då de måste klara krav på mycket låg energianvändning vid driften, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef för tjänster på Svanen.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (tex vid städ och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (t ex miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) samt att man sorterar allt avfall.

Detta kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan.

Ett exempel på miljöarbetet hos Handelsman Flink är att samtliga lokaler är uppvärmda med bergvärme eller med luftvärmepumpar, ett biologiskt reningsverk tar hand om allt avloppsvatten samt att man enbart arbetar med närproducerade råvaror.

Restaurangen hos Handelsman Flink har dessutom varit Svanenmärkt sedan ett år tillbaka. Nu har hela anläggningen blivit kontrollerad och godkänd.

www.handelsmanflink.se