Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Första Svanenmärkta flytande tvättmedlet

Första Svanenmärkta flytande tvättmedlet - svanen.se

Ariel flytande har klarat Svanens nya skärpta krav för tvättmedel. Tidigare har bara Svanenmärkta pulverprodukter funnits på marknaden. Nu finns det äntligen ett flytande tvättmedel som är bevisat lika effektivt som pulver.

- Att klara Svanens effektivitetskrav och miljökrav har varit en milstolpe för oss. Detta är ett bevis på att våra flytande tvättmedel tvättar rent vid låga temperaturer och med låg dosering, säger Cecilia Udekwu, tekniskt ansvarig på Procter & Gamble Sverige.

Ariel är det enda flytande tvättmedel som bär Svanens miljömärkning. Förutom de hårda kraven på skonsamt innehåll klarar tvättmedlet att tvätta riktigt rent med en låg dosering vid låg temperatur. Det sparar både miljö och pengar genom att konsumenterna får ett drygt tvättmedel och lägre elförbrukning. Lägre elförbrukning leder också till en minskad påverkan på klimatet.

- Låg dos och hög effektivitet är viktigt för ett miljöanpassat tvättmedel. Svanen är en miljömärkning som också ställer krav på effektiviteten hos tvättmedel. Samma hårda krav gäller för flytande som för pulvertvätt¬medel, säger Ulf Eriksson, produktansvarig på Svanen.

Om konsumenter inte upplever att produkten tvättar rent vid låg temperatur finns det risk att de höjer temperaturen på tvätten eller doserar för mycket.

Svanen ställer även hårda krav på allergiframkallande ämnen och på att tvättmedlet ska brytas ner snabbt i naturen med minsta möjliga negativa påverkan på miljön.

Klicka på bilderna för högupplösta versioner:

Första Svanenmärkta flytande tvättmedlet Första Svanenmärkta flytande tvättmedlet Första Svanenmärkta flytande tvättmedlet