English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Kundcase - Delsbo Candle

Svanen fick ljusaffärerna att skjuta i höjden

Att Svanenmärka var ett vinnande recept för ljustillverkarna Delsbo Candle. Ljusfabriken i Fredriksfors utanför Delsbo har funnits sedan 1940-talet. 2005 beslutade vd Olle Skog att fabriken enbart skulle använda sig av stearin i sin produktion. Ett stort steg eftersom paraffin helt dominerade ljusmarknaden då.

Men Olle var inte nöjd utan ville gå ännu ett steg – en Svanenmärkning av ljusen stod på önskelistan. Och 2008 blev Delsbo Candle den första ljustillverkaren att få en Svanenlicens.

Genom att Svanenmärka sina ljus ökade Delsbo Candles sin försäljning.

138 % tillväxt på 3 år

Svanen har haft stor betydelse för affärsutvecklingen hos Delsbo Candle. Första året med Svanenmärkningen producerades 18 miljoner Svanenmärkta ljus. År 2011 var siffran hela 43 miljoner. Det innebar en 138-procentig tillväxt på bara tre år. En ökning som företaget glatt tillskriver Svanen.

 

– Vårt miljötänk i alla led gjorde oss till en av tre finalister till ”Årets Miljöpris”, och 2015 gick vi till final i tävlingen ”Årets företagare”. Och vi för miljötänket vidare. Förra året började min dotter Maria i verksamheten för att lära upp sig till ny vd och ta företaget till nya miljövänliga mål, säger Olle Skog, vd på Delsbo Candle.

Att jobba med Svanen innebär flera fördelar ur marknadssynpunkt. Företaget och dess Svanenmärkta produkter får synas tillsammans med ett varumärke som har 96 % kännedom i Sverige samt en mycket hög trovärdighet hos konsumenterna. Svanen blir ett bevis på företagets miljöengagemang och starka miljöarbete – en ”OK-stämpel” från ett oberoende företag.