English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana ditt soffmys

Svanenmärkt soffmys med Mio

Mörkare kvällar och mer tid inomhus. Kanske är det dags att uppgradera hemmet med en ny soffa? Då tycker vi att du ska välja en av de minst miljöbelastande sofforna på marknaden.

Soffan Maison hör till de soffor som klarar Svanens krav.

– En soffa ska hålla i många år och vara en plats där du kan vara trygg med de material som omger dig. Vi ser i våra undersökningar att konsumenter litar på att Svanen är ett bra val för miljön, säger Leif Lång

En Svanenmärkt soffa uppfyller tuffa miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppning och plast. Det ställs hårda krav på de kemikalier som används vid tillverkningen liksom på energianvändning så att klimatpåverkan minskar. Soffan ska hålla hög kvalitet och har hållbarhetstestats. Delarna ska vara enkla att återvinna/återanvända. Kraven kontrolleras på plats i fabriken.

Miljömärkning ger ökad försäljning

Svanenmärkta soffor, som tillverkas av Scapa, hittar du på möbelbutiken Mio. Förutom olika Svanenmärkta soffor så erbjuder Mio flera sängmodeller. För Mio är hållbarhet en stark parameter när de siktar på att bli störst på möbler i Sverige 2022. Juli var en rekordmånad och de Svanenmärkta produkterna utgjorde 15% av försäljningen under juli månad.

– För oss är hållbarhetsarbetet väldigt viktigt och vi har jobbat mycket med frågan internt de senaste åren, vilket nu visar resultat. Det är fantastiskt att se hur vi tillsammans kan skapa förutsättningar för alla konsumenter att ha möjlighet att välja hållbara alternativ, säger Björn Lindblad, vd Mio i ett pressmeddelande.

Så här tycker svenska konsumenter (IPSOS 2019)

  • 77 % tycker det har en avgörande betydelse att miljömärkningar är objektiva och oberoende av de produkter de märker.
  • 97 % känner igen Svanenmärket.
  • 74 % litar på att en Svanenmärkt produkt är ett bra val för miljön.

Svanenmärkta soffor och sängar på Mio

Läs mer

Bläddra i Svanens möbelkatalog

Läs mer