English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana ditt barn

Svana ditt barn

Att få barn är att få en person i ditt liv som är viktigare än du själv. Du tar hand om det efter din allra bästa förmåga, du pysslar om det, du läser böcker om föräldraskap, du förser det med kläder, du googlar i timtal på vilken bärsele som bäst passar ditt pyre… Ja, du gör allt som står i din makt för att ditt barn ska ha det så bra som möjligt!  Så, då återstår bara en fråga – hur svanar du din bebis?

Att svana sin bebis är faktiskt ganska enkelt. Det här kan du tänka på:

  • Begagnat, begagnat, begagnat. Det finns hur mycket pre-loved som helst där ute när det kommer till barn: vagnar, kläder, leksaker (men tänk på att inte använda gamla mjuka plastprylar), möbler, åkpåsar, ja allt du kan tänka dig. Bra för miljön och bra för plånboken!
  • Miljömärkt – vill du vara säker på att undvika onödiga kemikalier och få produkter som är kontrollerade av en oberoende part – välj miljömärkt!
  • Köp inte för mycket! Barn växer snabbt, du behöver kanske inte 20 bodies i samma storlek som hen växer ur på två månader. Och den roligaste leksaken för stunden kanske är träsleven som du använder till middagsgrytan? Många köper på sig massor av prylar inför sitt första barn – saker som sedan ligger oanvända i skåp och förråd. Investera i det nödvändigaste: vagn babysitter, bärsele, barnstol och lite kläder. Resten kan du ta efter hand som du märker att du behöver det.

Visste du att?

Genom att skaffa färre barn så minskar du ditt klimatavtryck mer än om du slutar flyga och åka bil. Men tänk så trist det skulle vara om alla valde bort barn för miljöns skull. Vilka ska vi då lämna över vår ”räddade” planet till? Nä, vi rekommenderar att du skapar goda hållbara vanor som du överför till dina barn. Då kommer vi ett steg på vägen.