English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana din make-up

Svana din make-up

Vet du att du kan svana din make-up? Jo, det är sant! Två danska make-up-artister ledsnade på att få allergiska reaktioner från sminket de använde och startade helt sonika sitt eget märke – Miild make-up.

 

Tanja Gregersen och Tine Emilie Svendsen, grundare av make-up företaget Miild.

– Då vi båda utvecklade allergier till den grad att vi knappt kunde hantera smink längre visste vi att något behövde göras. Vi undersökte marknaden noga men hittade inget smink vi kunde använda. Då beslutade vi oss för att ta saken i egna händer och utveckla vårt eget smink, säger Tanja Gregersen, en av Miilds grundare.

Miild har valt att Svanenmärka sina produkter eftersom de vill ta ansvar för vår natur och för att sätta fokus på rena produkter och hållbarhet inom sminkvärlden. Målet var att skapa transparens för konsumenterna och visa för sig själva och för branschen att det går att skapa snygg make-up utan skadliga kemikalier.

Enligt en undersökning* som genomförts i Danmark önskar nästan var tredje dansk kvinna att det fanns fler miljömärkta sminkprodukter.

– Vi har upplevt en stor efterfrågan på just miljömärkt smink. Och det är glädjande att kunna erbjuda konsumenterna hållbara och trygga val även på detta område inom kropps- och skönhetsvården, säger Ulf Eriksson, ansvarig för Svanenmärkning av kosmetika, Miljömärkning Sverige.

Svanenmärkt smink innebär bland annat att:

  • Ämnen som finns på EU:s lista över misstänkt hormonstörande ämnen inte får användas.
  • Konserveringsmedel som är klassificerade som allergiframkallande inte är tillåtna.
  • Produkterna klarar tuffa krav på innehåll av parfymer och på metaller i färgämnen.
  • Produkterna lever upp till tuffa krav på innehållets miljömässiga egenskaper, till exempel nedbrytbarhet, bioackumulerbarbarhet och giftighet för vattenlevande organismer.
  • Produkten inte innehåller mikroplaster.

Miilds Svanenmärkta produkter finns att köpa på apotea.se, nicebeauty.se, och miild.dk 

*Undersökning av YouGov på uppdrag av Miljømærkning Danmark, januari 2017.