English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana din jul

Svana din jul

Julen närmar sig och förberedelserna är i full gång för många. Hur ligger du till i planeringen? Känns det som att du har full koll eller känns det överväldigande? En fröjdefull hållbar jul ska vara valbar och enkel att åstadkomma.

Genom att välja produkter som är miljömärkta med Svanen eller EU-Blomman i butikerna gör du hållbara val i jul.

Har ni snö där hemma?

Grattis!! Ut i snön och åk på Svanenmärkta pulkor och stjärtlappar. Gör snögubbar, snöänglar och snölyktor tillsammans. Efter snö och kyla vill man gärna in i värmen, dricka något varmt och mumsa på något härligt bakverk. Använd Svanenmärkta bakplåtspapper och bullformar till julbaket. De är fria från fluorföreningar och råvaran kommer från certifierade skogsbruk.

Ingen jul utan ett välstädat hem! Svana din julstädning med mikrofiberduk, effektivt och miljövänligt, så behöver du inte använda kemikalier i onödan.

När hemmet är färdigstädat är det dags att piffa och gör fint. Skapa stämning med Svanenmärkta ljus av stearin för ett mer klimatsmart alternativ. Skrota paraffinljusen som görs av restprodukter från oljeindustrin och som bidrar till växthuseffekten när de brinner.

Torka mun och fingrar efter den härliga julmaten på vackra Svanenmärkta servetter som finns lättillgängligt i matvarubutiken när du handlar din närproducerade och ekologiska julmat.

 

Julens klappar

Köp gärna julklapparna begagnat. Du hittar ett enormt utbud på lokala köp- och säljgrupper på Facebook, Marketplace, Blocket och Tradera för att nämna några. Du får produkter i nyskick eller med charmig patina för en spottstyver av nyproducerat.

Vackra, färgglada klappar under granen lockar både stora och små att försiktigt klämma lite på paketen. Har du funderat på alla de där vackra omslagspapperen och hur de är tillverkade? Glädjande nog finns det miljömärkta omslagspapper som uppfyller krav på både material och tillverkning.

När den radiostyrda bilen barnen fick i julklapp slutar att fungera eller när fjärrkontrollen inte gör som du vill precis lagom till att Karl-Bertil Jonssons jul börjar... Få inte panik! Ta bara fram förpackningen med Svanenmärkta batterier, som du så förutseende köpte för ett litet tag sedan, så blir både du, barnen och miljön på bättre humör igen.

Någon gång måste ju det roliga ta slut. Tänk i första hand reparation och återbruk. Nästa steg är att tänka på hur du slänger dina sopor. Separera glas, plast (både mjuk och hård), metall, kartong, papper och matavfall.

En riktigt god och hållbar jul önskar vi på Svanen!