English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanad matinspiration

Svanad matinspiration

Det finns mycket du kan göra i din vardag för att minska ditt klimatavtryck. Genom att skippa köttet och äta mer vegetariskt kan du kraftigt minska matens klimatpåverkan och öka jordens förutsättningar att klara av klimatförändringarna.

Men det kan ibland kännas svårt att veta hur man ska gå tillväga för att övergå till en mer växtbaserad kost, där vardagsstressen och brist på inspiration kan utgöra hinder på vägen. Därför har vi har vi samlat några av våra favoritkonton på instagram som ger dig kunskap och inspiration för hur du enkelt kan laga goda och klimatsmarta rätter till dig och familjen!

  • Portionenundertian är ett populärt instagramkonto med fokus på hållbar mat, både för klimatet och plånboken där varje recept kostar max 10kr/portion!
  • Vegokäk hittar du enkla och lättlagade middagarför dig som älskar pasta, potatis och sås!
  • Tuvessonskan är instagramkontot för dig som vill att din matlagning ska gå snabbt och smidigt och resultera i så lite disk som möjligt. Många inspirerande rätter i långpanna utlovas, perfekt för barnfamiljen!
  • Inne hos Jävligt gott hittar du många veganska alternativ till vår klassiska svenska husmanskost.
  • Hos Fridasvegobak står vegansk bakning i fokus. Med inspirerande inlägg visar hon hur veganska bakverk är både goda och enkla att tillaga.
  • Veganskmatlåda visar enkla och lättlagade recept som lämpar sig väl för matlådan.