Rengöringsmedel till livsmedelsindustrin är professionella produkter som används inom olika livsmedelsframställande industrier och storkök. Produkterna är effektiva på att ta bort fett, proteiner och andra typer av smuts från produktionsutrustning, maskindelar, rörsystem samt ytor i de livsmedelsframställande produktionslokalerna. Produktgruppen omfattar inte desinfektionsmedel.
Svanenmärkta rengöringsmedel för livsmedelsindustrin hör till de minst miljöbelastande produkter inom produktgruppen. Miljömärkning av rengöringsmedel till livsmedelsindustrin bidrar till reducerade utsläpp av miljö- och hälsofarliga ämnen till miljön genom skärpta krav på ingående ämnen. Även minskad överdosering på grund av att produkterna är effektivitetstestade vid rekommenderad dosering och användar- och doseringsinformation på produkter bidrar till reducerade utsläpp.
Svanenmärkta rengöringsmedel till livsmedelsindustrin kännetecknas av att de är:
• Effektiva och skonsamma för miljön:
o Lever upp till strikta krav till ekotoxicitet, nedbrytbarhet och bioackumulerbarhet.
o Är effektivitetstestade för användning inom specifika användningsområden.