English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Första Svanenmärkta pärlorna och pärlplattorna

Första Svanenmärkta pärlorna och pärlplattorna

Goda nyheter för skolor, förskolor och miljömedvetna föräldrar som vill låta barnen pyssla Svanenmärkt. Företaget Playbox har precis klarat Svanens krav för leksaker och fått flertalet pärlplattor och pärlor Svanenmärkta.

Svanenlogotypen byggd av pärlor och svanar byggda av pärlor.
Goda nyheter för skolor, förskolor och miljömedvetna föräldrar som vill låta barnen pyssla Svanenmärkt.

Pärlorna och plattorna har till exempel klarat mycket stränga krav på kemikalier, ur både miljö- och hälsosynpunkt och plasten som används är återvinningsbar.

– Vi är väldigt stolta över att våra pärlor och plattor har klarat Svanens tuffa krav. Vi hoppas att våra produkter ska uppskattas av medvetna konsumenter samt vara det givna valet för skolor och förskolor som vill värna om barnens hälsa och om miljön, säger Emma Bonow, kvalitetsansvarig på Playbox AB.

Playbox är ett svenskt företag, baserat i Småland, där de även tillverkar de Svanenmärkta produkterna.

Svanens krav gör det enkelt för upphandlare och inköpare som vill göra bra val för miljön och för alla pysslare.

– Det är roligt att utbudet för miljömedvetna pysslare breddas nu när Playbox produkter har klarat våra krav. Det här är Sveriges första licens för leksaker på mycket länge och ett av endast fyra företag i världen med Svanenmärkta leksaker, säger Ulf Eriksson, rådgivare för leksaker på Miljömärkning Sverige.

Plattorna finns i dagsläget i fem olika former (kvadrat, cirkel, hjärta, stjärna, hexagon), några av dem finns dessutom i olika storlekar. Pärlorna finns i 40 olika varianter och från och med 1 april finns det Svanenmärkta sortimentet tillgängligt hos återförsäljare och på Playbox hemsida.


Svanens krav för leksaker

Läs mer här!