English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkt solskydd

Svanenmärkt solskydd

Ut och njut av solen och det fina vädret, men skippa solgasset. Satsa på den där snygga solhatten du ser så cool ut i. Viktigast av allt, smörj in dig ordentligt med Svanenmärkt solskydd.

När "solen är så solig….” ta på solhatten för en extra läcker sommarlook!

Om du väljer en Svanenmärkt solkräm minskar du inte bara utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen, du främjar även ämnen som lätt bryts ned i naturen. Det minskar därför risken för påverkan på vattenlevande växter och djur. En Svanenmärkt solkräm är dessutom en effektiv och dryg produkt som minskar miljöbelastningen från förpackningar.

"Det är så härligt att gå i solen, solen, solen..." (Gullan Bornemark 1962)

Och när det gäller barn så har de känsligare och tunnare hud, därför är det viktigt att skydda dem noga. Skugga, kläder och solhatt är alltid det effektivaste skyddet. Men alla delar av kroppen kan inte täckas och då är det bra med solskydd.


  • Tips! Diska ur en deodorantflaska och häll ner solkräm i den. Det blir lättare att fördela på huden och du kan dessutom dela upp en solkräm på flera flaskor. Praktiskt om du till exempel har flera barn som går på olika avdelningar/skolor och behöver solskydd på dagarna eller om du själv vill ha en mindre flaska i väskan, båten eller sommarstugan.


Utbudet av Svanenmärkta solskydd blir glädjande nog bara större ute i handeln. Du kommer garanterat hitta en som passar dig, till exempel från följande varumärken:

• Derma

• Änglamark

• Bambo Nature

• Meraki

• Biotherm

• Avivir

Du hittar ovan Svanenmärkta solskydd i dagligvaruhandeln och på många olika apotek samt näthandeln. Och hittar du inte vad du söker, fråga och ställ krav på Svanenmärkta solskydd. Ju större efterfrågan, desto snabbare ökar utbudet av miljömärkta varor till oss alla. 

Läs mer om solskydd och andra Svanenmärkta kosmetiska produkter