English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana ditt pyssel!

Svana ditt pyssel!

Läge för inomhusaktivitet? Svana ditt pyssel och börja skapa! Med små enkla medel kan en toarulle bli ett storartat alster och en äggkartong en grön jättelarv. Ta tillvara på spillbitar av din tapet och skapa en vacker tavla.

Kladda med färg, klipp och klistra. Var snäll mot planeten när du släpper lös kreativiteten.

Välj bara gröna färger

Börjar papperskassarna läggas på hög? Perfekt! Gör vackert presentpapper av dem och måla mönster med din favoritfärg. Tuschpennor, målarfärg och lim ute på marknaden idag kan innehålla oönskade tungmetaller, ftalater och andra farliga ämnen. Dessa ämnen bryts ned väldigt långsamt och hamnar till slut i kroppen hos både djur och människor. Välj Svanenmärkta färger t ex Ready Mix från Lekolar och Penol pennor från Panduro samt andra hobbyprodukter så kan du vara säker på att de är skonsamma mot hälsa och miljö eftersom de har klarat tuffa krav på alla delar - förpackning, funktion och på kemikalier. Till exempel tillåts inte misstänkt hormonstörande ämnen, parfymer, nanopartiklar och farliga lösningsmedel. Produkterna är dessutom av god kvalitet.

Hållbart papper

Den största utmaningen papperstillverkningen står inför idag ur miljösynpunkt är råvaran och att produktionen är energieffektiv. Svanen ställer krav på att råvaran kommer från hållbart skogsbruk, på kemikalier i pappret och på utsläpp vid produktion. Du hittar Svanenmärkta pappersprodukter i bokhandeln och i välsorterade mataffärer. Sen är det bara börja rita, klippa och klistra. Och du, glöm inte att välja ett Svanenmärkt lim!

När det är dags att plocka undan och städa vill vi tipsa dig om att dammsuga upp ev glitter istället för att torka upp det med en trasa och skölja ut det i avloppet. En liten ansträngning för en stor sak.