English
Favoriter
  1. Svana ditt resande

Svana ditt resande

Funderar du på att resa bort på sportlovet, påsklovet eller nånstans där mitt emellan? Idag är det allt fler som funderar på att skippa flyget för att göra resan mindre miljöbelastande. Men visste du att det finns en massa andra saker du också kan göra för att svana ditt resande? Oavsett om det är en skidsemester eller solresa som är målet. Här kommer några tips för hur du enkelt kan svana din resa och göra den lite mer miljövänlig!

Semestra lokalt

Sverige har många oupptäckta smultronställen som förtjänar ett besök. På UNESCOs världsarvslista hittar du förslag på många unika platser du kan besöka, varav 15 finns i Sverige. Kolla in hela listan.

Res inte för ofta

Behöver du verkligen ta en weekend i London både under våren och hösten? Åk istället mer sällan och stanna längre när du väl är på plats!

Se resandet som en del av upplevelsen

Res med bränslesnåla tåg och bussar istället för flyg eller bil. Då har du möjlighet att se nya delar av landet och blicka ut över vackra landskap längs med vägen.

 

Läs mer på www.naturskyddsforeningen.se/flyginfo

Packa smart

Genom att packa smart och lätt drar bilen, båten eller flygplanet mindre bränsle.

Åk kollektivt när du är på plats!

Skippa taxin när du vill ta dig runt och res istället med buss och tåg, eller varför inte hyra en cykel?

Välj ett Svanenmärkt hotell när du letar boende

Då vet du att hotellet har tagit ett helhetsansvar för sin miljöpåverkan och lever upp till stränga krav. Är du utomlands finns det andra märkningar du kan hålla koll på, som till exempel EU-Blomman. Se hela listan på hotell.

Våga ställ krav på din resa

Hur arbetar hotellen, restaurangerna och flygbolagen med miljöfrågor? När fler ställer krav tvingas aktörerna ta frågorna på allvar.