English
Favoriter
  1. ASAP gjorde mig hoppfull!

ASAP gjorde mig hoppfull!

Aman Kapoor studerade miljö på KTH i Stockholm och ville bredda sin kompetens. Han ansökte till hållbarhetsprogrammet ASAP 2018. Vi ringer upp honom ett år efter det att vi träffades på Miljömärkning Sveriges och Sustainergies gemensamma projekt ASAP, A Sustainability Acceleration Project.

Aman var en av de studenter som arbetade med ett case för Scania – en av fyra partners 2018. Uppenbarligen gjorde han väl ifrån sig för nu arbeta Aman på inköpsavdelningen som affärsutvecklingskoordinator för hållbarhet.

– Min uppgift är att samordna processen för hållbarhetsbedömning av alla leverantörer som är anslutna till Scania. Det krävs för att minimera riskerna och ha en hållbar leveranskedja, berättar Aman.

Tror du att ditt engagemang i ASAP bidrog till att du nu arbetar på Scania?

– Ja verkligen! Jag fick mitt första intryck av Scania genom ASAP. Det motiverade mig att se Scania som en framtida möjlighet eftersom de strävar efter att vara ledande inom hållbar transportindustri. Och jag kunde använda kunskapen och erfarenheten av ASAP när jag ansökte och jag vill också tro att den positiva upplevelsen av ASAP hos Scania kan ha spelat en roll i att jag fick detta jobb

Vad har ASAP betytt för dig?

 –Att få se hur hållbarhet ligger i linje med näringslivets arbete har verkligen gett mig hopp om att världen är på väg i rätt riktning för att nå de globala hållbarhetsmålen. Och min kunskap om hållbara affärsmodeller har gynnats mycket av ASAP. Jag är skyldig ASAP ett stort tack för denna möjlighet.

Är du intresserad av att vara med i ASAP? Läs mer här.

Läs mer om Aman Kapoor och hans teams uppdrag i ASAP.