English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana din semester!

Svana din semester!

Hemester, svemester, hemmamester. Kärt barn har många namn nu när sommarsemestern är i antågande. Och även i år planerar många av oss att stanna kvar i Sverige och njuta av vårt vackra avlånga land.

Passa på att upptäcka ditt närområde eller varför inte andra änden av landet och hemestra. I Sverige finns över 250 hotell som året runt jobbar för att minska sin miljöpåverkan och göra din upplevelse så bra och hållbar som möjligt. Variationen är stor, från stadshotell och kursgårdar, till slott, herrgårdar och spa-anläggningar. Vi på Miljömärkning Sverige har varit på plats och kontrollerat allt från städkemikalier till källsortering och energiförbrukning.

Här kommer tips på några av våra Svanenmärkta favoriter och du hittar fler på vår hotellkarta.

Bommersvik

I Nykvarn, strax utanför Stockholm hittar du Bommersvik. Vackert och naturnära vid sjön Yngern och bara ett stenkast från utflyktsmål såsom Gripsholm och Mariefred.

På Bommersvik kan du välja mellan att bo i hotellrum, stuga eller villa med självhushåll eller att ställa upp din husbil. Ta det lugnt och njut av skogspromenader eller välj en mer aktiv hemester. Alla möjligheter finns!

Utmana varandra i tennis, boule, pingis, brännboll, kubb, fotboll, biljard eller beachvolley under varma dagar. Njut av egen badstrand, bastu med badbrygga, roddbåtar och badklippor med svalkande dopp. Naturstig, bär- och svampskog och Sörmlandsleden finns runt knuten. Barnen älskar de stora gräsytorna för spring, lek och kullerbyttor och den nya aktivitetsstigen, Bäverstigen.

Njut i en hängmatta på Bommersvik

Örenäs slott

Hemestra på ett riktigt slott med utsikt över Öresund och Ven! I Glumslöv utanför Landskrona hittar du denna pärla. Hav möter land, dåtid möter nutid och smälter samman till en upplevelse utöver det vanliga.

Omgivningarna lockar till sköna promenader och sommartid finns pool, salta havsbad, boulebana och minigolf. Vill du fokusera ditt besök erbjuds träningsweekend, yogaweekend, fiskeweekend, eller varför inte ett drop-in-bröllop. Kolla in kalendariet för att hitta just din favorit.

I slottsrestaurangen förädlas säsongens ekologiska råvaror från lokala producenter till vällagade rätter som tar vara på den skånska matkulturen. Respekt för djur, natur och miljö och kärlek till de fina råvarorna genomsyrar kökets filosofi.

Tänk att få bo på ett riktigt slott!

Gullmarsstrand Hotell

På en långsträckt brygga med utsikt över Sveriges enda riktiga fjord ligger Gullmarsstrand Hotell. Med det unika läget, precis vid havet i Fiskebäckskil, skapas en känsla av absolut ro och absolut närvaro – oavsett säsong och antal sekundmeter.

Utanför hotellets entré ligger den lilla kullerstensgatan som leder in i en annan tidsålder. Du känner fortfarande närvaron av sjöfart och väderbitna skeppare när du går mellan de vackra och välskötta tidstypiska husen.

Njut av gourmetkvällar, vandring på Skaftö, paddla kajak, kräftfiske, salta bad och spa-behandlingar. Här finns något för alla!

Njut av salta bad på de solvarma klipporna.

Holiday Club Åre

Fjälluft, vackra vyer och massor av aktiviteter, ja det bjuder Holiday Club i Åre på. Hemestra med utsikt över de jämtländska fjällen, ta ett dopp i Åresjön, paddla kajak, gå på familjehajk eller njut av den fina spa-avdelningen. Äventyren väntar utanför dörren!

I den nya restaurangen Grow satsar man grönt med grönsaker i fokus. Bra för både hälsan, energinivåerna och klimatet.

Holiday Club välkomnar både stor som liten med aktiviteter anpassade för alla åldrar och intressen.

Fantastisk utsikt över fjällen!

För att hjälpa dig på traven om du är ute efter en speciell typ av hotell kommer här en lista med lite olika typer av hotell. Klickad på önskad kategori!