English
Favoriter
  1. Svanenmärkt mode

Svanenmärkt mode

Miljöpåverkan från våra kläder fortsätter att öka och är idag en stor utmaning för modebranschen. Nu kliver Elin Frendberg, VD för Svenska Moderådet, in som lärare i Världens viktigaste klassrum och ger oss tips om hur vi kan agera för en mer hållbar modekonsumtion. Första ”lektionen” höll Elin i dagens morgonsoffa i TV4 tillsammans med Svanens vd Ragnar Unge.

Studier visar att den genomsnittliga svensken slänger över åtta kilo kläder varje år.* Elin Frendberg, VD för Svenska Moderådet, har blivit inbjuden till Världens viktigaste klassrum för att tala om mode och konsumtion ur ett hållbarhetsperspektiv. I sin föreläsning ger Elin även fyra enkla tips på hur vi kan bidra till en bättre miljön genom att konsumera kläder mer hållbart:

  1. Använd plaggen flera gånger. Bara genom att använda ett plagg tre gånger mer så minskar miljöpåverkan med 68 %.
  2. Välj plagg som har en miljömärkning så vet du att andra har kollat att det är OK för miljön.
  3. Lämna in kläder som du inte använder till återvinning.
  4. Välj material utifrån hur du vill använda plagget.

 

För att kunna leva mer hållbart måste vi förändra vårt beteende. Små förändringar kan göra stor skillnad. Miljömärkningen Svanen har skapat Världens viktigaste klassrum för att inspirera fler att förändra sitt beteende. Elin Frendberg är den senaste i en rad av spännande personer som föreläser om hållbar livsstil i Världens viktigaste klassrum.  

Se inslaget i TV4 Morgonnyheterna

 


Lärare i Världens viktigaste klassrum:
Elin Frendberg, Micael Dahlén, Saga Becker, Amanda Lundeteg, Simon Lussetti, Klas Eklund, Suad Ali och Maria Strømme

För mer information vänligen kontakta:

Anna Norberg, pressansvarig Miljömärkning Sverige

Anna.Norberg@svanen.se, 0762 62 54 90