English
Favoriter
  1. Han räddar världen genom barnens sånger

Han räddar världen genom barnens sånger

James Hollingworth är musikern som brinner för barnkultur och barns möjlighet att få uttrycka sig genom sång och musik. Han har varit programledare, har fått en grammis tillsammans med Jojje Wadenius och många är vi som genom åren nynnat på hans sång ”Älgarna demonstrerar”. Nu leder han skolprojektet ”Skriv och sjung” där skolbarn får vara med och skriva sånger

Vad gör du för att rädda världen lite grann varje dag?

– Hemma väljer vi Svanen- och andra miljömärkta varor samt sorterar sopor och använder så lite el som möjligt. Vi har också sänkt inomhustemperaturen. Jag arbetar med musik för barn. Just nu är det ett Skapande Skola-projekt som heter ”Skriv och sjung”. Tillsammans med barn i mellanstadiet skriver jag sånger. De gör texter och jag skriver musiken. Alla sånger spelas in och hamnar på CD. Fram till idag har det blivit lite över 100 sånger. Ofta handlar det om djur och natur. Barnen vill gärna skriva om miljön.

Vilka är dina utmaningar; vilka svåra val har du?

– Jag måste, i mitt arbete, ta mig till avlägsna orter och med ganska stor utrustning. Hur ska jag kunna ta mig dit så miljövänligt som möjligt? Det är en utmaning som heter duga.

Har du några bra tips på saker som är enkla att göra för att rädda världen lite grann varje dag?

– Gör miljömedvetna val, cykla och gå istället för att ta bilen. Varje miljömedvetet val är ett val för framtiden och våra barn.