English
Favoriter
  1. 146 konstverk tävlar om 100 000 SEK

146 konstverk tävlar om 100 000 SEK

Vilken framgång! 146 blev det slutliga antalet konstverk som är med och tävlar om Svanens konstpris – Nordic Art Insight. Snart inleds fas två i tävlingen som innebär att allmänheten ska få rösta fram det bidrag som bäst speglar hållbar konsumtion och som ska vinna 100 000 SEK.

The never ending story
The never ending story – Therese Parner.
Just nu sitter juryn på sin kammare och går igenom alla bidrag för att välja ut sex stycken finalister. Tävlingens tema är Hållbar konsumtion och konstverken som går till final ska spegla detta, både med sina motiv och i sättet de är tillverkade på. Den 1 juli presenteras finalisterna på www.artnordic.org samt i Svanens tält i Almedalen.

I Almedalen kan alla som besöker Svanens tält titta på de sex finalisterna samt lägga en röst på sin favorit. Röstningen pågår ända fram till sista augusti och vinnaren kommer därefter att presenteras på Nordiska Ministerrådets möte i Umeå i september.

Du hittar vårt tält på Hamngatan, plats 156, under Almedalsveckan.

Huvudbilden: Bearly here – Rani Leoson Samuelsson