English
Favoriter
  1. 50 000 par fötter traskar genom lokaler vars städning är Svanenmärkt

50 000 par fötter traskar genom lokaler vars städning är Svanenmärkt

Lunds Universitet (LU Service) har precis fått Svanenlicens för sin städning. Det betyder att 50 000 par fötter årligen kan promenera genom lokaler som städas med minsta möjliga miljöbelastning.

– Vi är jätteglada över att kunna erbjuda våra elever och lärare lokaler som städas med omsorg om både människa och miljö, säger Liselott Olsson, driftledare på Lunds Universitet.

Idén att Svanenmärkta sin städning kom när Lunds Universitets tryckeri för ett tag sedan blev Svanenmärkta. Detta var så inspirerande att man beslutade sig för att ansöka om Svanen för universitets städtjänst. Under resans gång har det största arbetet varit att gå igenom kemikalieanvändningen. Och för att klara Svanens krav har en hel del av rengöringsmedlen bytts ut. Numera är majoriteten av kemikalierna miljömärkta.

– Det har varit roligt att få vara med och guida Lunds Universitet genom Svanens krav. Alla som varit med i processen har varit otroligt engagerade och arbetet har därför gått smidigt, säger Elsa Levinson, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige.

Läs mer om Svanenmärkta städtjänster här.