English
Favoriter
  1. 270 personer om dagen äter Svanenmärkt hos SPP

270 personer om dagen äter Svanenmärkt hos SPP

På SPPs nyrenoverade kontor på Vasagatan i Stockholm kan de anställda numera äta på en Svanenmärkt restaurang. Personalrestaurangen SPPISEN är alldeles ny och tanken att bli Svanenmärkt har funnits redan sedan bygget startade.

Sarah McPhee SPPStockholm Spis som driver SPPISEN består av krögarna Per Ängsås och Lennart Svensson. En av anledningarna till att just de vann upphandlingen om att bli SPPs nya personalrestaurang var att de ställde sig så positiva till att Svanenmärka restaurangen.

För att nå målet – Svanenmärkt restaurang – har SPP och Stockholm Spis samarbetat. SPP har stått för utformningen av restaurangen och inköpen av ”hårdvara”, dvs spisar, kylar, köksutrustning etc. Och Stockholm Spis har till exempel fått koncentrera sig på att jobba med inköp av mat och förbrukningsvaror samt att få driften att klara Svanens krav.

– Det känns overkligt bra att vi äntligen har nått vårt mål. Vi har satsat hårt och kämpat och som belöning har vi fått en miljömärkt restaurang som dessutom serverar både hälsosam och god mat, säger Håkan Andersson, projektledare på SPP.

Inom SPP och Storebrand (som äger SPP) finns en verklig stolthet över att företaget satsar på miljö. Förutom att Svanenmärka restaurangen så är hela kontorsbyggnaden miljöklassificerad  enligt BREEAM. I inköpspolicyn står det att miljömärkta alternativ ska premieras. Vid inköp av nya konstorsstolar ställde SPP krav på anbudsgivarna och lyckades på så sätt få till en Svanenmärkt stol.

– Det har varit jättekul att få följa SPP och Stockholm Spis på deras väg mot en Svanenmärkt restaurang. Vi har jobbat tillsamman under nästan ett års tid så det känns bra att nu få dela ut certifikatet till Sveriges andra Svanenmärkta personalrestaurang, säger Johan Husberg, Miljömärkning Sverige.

På bilden längs upp syns från vänster, Håkan Andersspn, projektledare på SPP, Caroline Dreimar, lokalansvarig på SPP, Johan Husberg, miljöhandläggare på Svanen, Per Ängsås, krögare på Stockholm Spis.

Bilden till höger visar SPPs vd, Sarah McPhee när hon tagit emot Svanens certifikat.

Läs mer om Svanenmärkta restauranger.