English
Favoriter
  1. Höstlovstips

Höstlovstips

Höstlov betyder ledigt för många. Men vad ska ni hitta på den här veckan? Vi tipsar om några aktiviteter som är både roliga och snälla mot miljön.

Tips 1 – Fixa rummet!

Måla rummetFixa i ordning barnens rum! Med små enkla medel kan barnrummet få nytt liv. Lite ny färg på väggarna gör stor skillnad. Var lite vågad och välj något färgstarkt. Och självklart väljer ni bland de hundratals Svanenmärkta färger som finns.

När väggfärgen har torkat kan ni ge er på inredningen. Kanske behövs det lite färg även där? Eller varför inte kolla om ni hittar någon cool begagnad möbel på Blocket. Släng inte de möbler som barnen växt ifrån utan ge bort dem eller sälj dem vidare – det vinner alla på, miljön inkluderad.

Har du små barn? Kolla igenom leksakslådorna och rensa ut leksaker som innehåller plaster med farliga kemikalier. Danska Dantoy har Svanenmärkt nästan hela sitt sortiment så kolla efter deras logga när leksaksförrådet behöver fyllas på nästa gång.

Sticker ditt barns tår ut genom spjälorna i sängen? Då kanske det är dags för en större säng. I en Svanenmärkt säng sover man både gott, tryggt och med rent samvete. Det finns både Svanenmärkta juniorsängar, vuxensängar och madrasser.

Tips 2 – Vardagslyx!

Unna dig och barnen lite lyx tillsammans. En dag på ett Svanenmärkt spa, en övernattning på ett Svanenmärkt hotell eller en middag på en Svanenmärkt restaurang…  Ja, helt enkelt något som ger er tid tillsammans och som får er att må bra.

Tips 3 – storstädning och myskväll!

Gör städningen till något roligt. Först städar ni tillsammans och sedan njuter ni av det nystädade hemmet Städa med barnenmed en myskväll. För städningen finns det massor av Svanenmärkta hjälpmedel; rengöringsmedel, tvättmedel, mikrofiberdukar och –moppar, badrumssprayer, såpa och golvpolish. Det är bara välja en produkt med Svanen på och sätta igång med städningen.

När ni sedan är färdiga är det dags att duka upp bordet med ekologisk mat och dryck. Pryd det med Svanenmärkta servetter och tänd Svanenmärkta ljus. Kryp sedan ner under en Svanenmärkt filt och läs högt ur en Svanenmärkt bok så slår mysfaktor-mätaren i taket.