English
Favoriter
  1. Erik Malm – entreprenör med engagemang

Erik Malm – entreprenör med engagemang

Malmstolen har nu Svanenmärkt hela sin kollektion kontorsstolar. Vi har pratat med den engagerade delägaren och produktutvecklaren Erik Malm, en profil i branschen som ser långsiktigt på sitt företagande.

– Vi företagare måste producera varor av hög kvalitet, tillverkade av sjysta material annars har Sverige inte en chans att nå de miljö- och klimatmål som krävs för en hållbar utveckling. Svanen är ett effektivt sätt att visa att vi når upp till tuffa miljökrav och är en del av en hållbar utveckling, säger Erik Malm på telefon från Stenungsund.

Erik Malm, Malmstolen
Erik Malm.
Priset på Malmstolens produkter är något högre än "massproducerade standardstolar", men det betalar sig med ergonomi, kvalitet och den längre livslängden istället, berättar Erik.

– Det är märkligt att många inköpare och upphandlare i slutändan låter priset avgöra, trots att de i underlaget för upphandlingen ställt höga miljökrav. Jag tror inte de riktigt inser konsekvensen av sitt agerande.

Det intrycket fick Erik när han nyligen hos återförsäljare i Norrland föreläste för kunder i näringsliv och offentlig sektor. Erik ger föreläsningar utifrån sin syn på hållbart företagande och med delar med sig av sina erfarenheter från sina fotoexpeditioner runt om i världen, bl a i polartrakterna; då han även är professionellt verksam som naturfotograf.

– Efter föreläsningarna var det flera i publiken som kom fram till mig och menade att jag fått dem att tänka i helt nya banor, att deras beslut måste ses i ett helhetsperspektiv, att de som upphandlare av möbler och andra produkter påverkar vår gemensamma framtid, säger Erik Malm.

Läs mer om Malmstolen