English
Favoriter
  1. Sex nya Svanenmärkta datorer från Fujitsu

Sex nya Svanenmärkta datorer från Fujitsu

För dig som är sugen på en ny dator finns det nu ytterligare sex stycken att välja på. Fujitsu har klarat Svanens krav för sex stycken stationära modeller i seren Esprimo, vilket gör att de nu kan erbjuda hela 29 olika Svanenmärkta produkter.

ESPRIMO P910– Intresset för att välja miljöanpassade produkter växer ständigt, samtidigt är miljöfrågor komplexa och det kan ta lång tid för kunden att sätta sig in i dessa. Svanenmärkningen kan ses som en guide för köparen. Svanenmärkningen kräver dessutom att produkterna uppfyller både miljökrav och etiska krav, säger Bo Lennström, produktchef på Fujitsu.

(På bilden till höger P910. Bilden ovan E910)

En Svanenmärkt dator uppfyller krav på låg energiförbrukning, förbud mot farliga kemikalier såsom hälsofarliga flamskyddsmedel, god ergonomi och låg ljudnivå. Datorerna ska även vara enkla att uppgradera, demontera och återvinna.

De modeller som klarat Svanens krav är:
ESPRIMO Q910
ESPRIMO P910 0-WATT / 85+/90+
ESPRIMO E910 0-WATT / 85+/90+
ESPRIMO C710
ESPRIMO E710 E90+/E85+
ESPRIMO P710 E90+/E85+

Läs mer om Fujitsu och deras miljöarbete.