English
Favoriter
  1. Storslam för Svanen på Dagligvarugalan

Storslam för Svanen på Dagligvarugalan

Svanen hade ett finger med i det mesta när priserna på Dagligvarugalan delades ut i torsdags kväll. Bland annat tog den Svanenmärkta butiken ICA Maxi Flygstaden i Halmstad hem priset för Årets butik och Svanenmärkta ICA Maxi Motala fick ta emot årets Miljöpris.


Willy Jernberg och Krister Pettersson, ICA Maxi Motala
När dagligvarubranschen samlades för att hylla sina hjältar och dela ut priser på sin alldeles egna Oscarsgala gjorde de Svanenmärkta butikerna så gott som rent hus. Av totalt 19 nominerade butiker var 12 Svanenmärkta. Sex av dessa samt Di Luca & Di Luca, medlem i Svanens Nätverket: Köp Miljömärkt tillika företaget som står bakom varumärket Zeta, drog sedan också längsta strået när priserna väl skulle fördelas.

Svanenmärkningen var säkert en starkt bidragande orsak när framför allt ett av priserna delades ut – Årets Miljöpris. Det har instiftats för att uppmärksamma en butik eller företag som med engagemang, konsekvens och helhetsperspektiv driver miljöfrågorna. I år gick priset till ICA Maxi Motala som arbetar hårt med att minska sitt matvarusvinn och har också anställt en kock som lagar matlådor av livsmedel som annars skulle ha slängts.

– Det här grundar sig i en idé som både är ekonomisk, rolig och som ger ett mervärde till kunden. Grundidén är att ha så lite svinn som möjligt, säger köpmannen Willy Jernberg.

Andra Svanenmärkta vinnare:

  • Årets butik: ICA Maxi Flygstaden, Halmstad
  • Årets fiskavdelning: ICA Maxi Nacka
  • Årets djupfrystavdelning: ICA Maxi Nacka
  • Årets mejeriavdelning: City Gross Hyllinge
  • Årets tidskriftsavdelning: ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
  • Årets leverantör, Di Luca & Di Luca, medlemmar i Nätverket: Köp Miljömärkt