English
Favoriter
  1. Svanen samlar in pengar till Svansjön Tysslingen

Svanen samlar in pengar till Svansjön Tysslingen

Sedan flera år stödjer Svanenmärkningen Stiftelsen Tysslingen utanför Örebro. På festivaler och större evenemang har Svanen samlat in pengar till deras Svansjöprojekt.

I år har Svanen deltagit på de stora evenemangen Smaka på Stockholm, Stockholm Green Festival och nu senast på Svanens dag på Skansen. I Svanens tält har besökarna kunnat fiska i Svandammen, en fiskdamm där alla priser är miljömärkta. Hela förtjänsten skänks till Stiftelsen Tysslingen och deras arbete för svanar. Svanenmärkningen har också adopterat svanen ”Cygnus Cygnus”.

– Vi är stolta över att stödja Stiftelsen Tysslingen och deras arbete för ett hållbart samhälle. Vi hoppas att vi genom vårt stöd kan bidra till att utveckla verksamheten, säger Nancy Holm, PR- och kommunikationschef på Miljömärkning Sverige.

Beroende på vårens ankomst börjar svanar anlända till Tysslingen i början av mars månad. De är inte beroende av öppet vatten att simma i, men av föda och dricksvatten. Därför sker, precis som för tranorna vid Hornborgasjön, en omfattande stödfodring av svanarna. Svanens bidrag hjälper Tysslingen att köpa in foder till Svanarna.

 Visste du att?

  • Svanens dag på Skansen samlade vi in 3370 kr som vi gav till stiftelsen Tysslingen
  • Svanen samlade in totalt 11 100 kr på Smaka på Stockholm och på Stockholm Green Festival
  • På latin heter sångsvan Cygnus cygnus
  • I mars varje år hålls en Svanfestival