English
Favoriter
  1. NorDan först ut att klara nya krav för Svanenmärkta fönster

NorDan först ut att klara nya krav för Svanenmärkta fönster

Lagom till bästa fönsterbytarsäsongen är norska koncernen NorDan, först ut med att klara Svanens nya tuffa krav för fönster. Tidigare har man haft licens i Norge men nu vänder man sig även till svenska kunder.

– Vi tror det kommer att bli en kraftig ökning av försäljningen av Svanenmärkta fönster, med tanke på de mål för minskad energianvändning som både Norge och Sverige har. Det ligger i tiden med alla energieffektiva hus som byggs. Den mest miljövänliga energin är ju den som aldrig förbrukas,  säger Arne Martin Høstfet, försäljningschef, NorDan Kvillsfors AB, i småländska Värnamo. NorDan har verksamhet i Norge, Sverige och Storbritannien.


Arne Martin Høstfet
– De medvetna konsumenter vi säljer till idag är beredda att betala lite mer.  Bland företag har vi till exempel kunder som bygger Svanenmärkta hus, säger Arne Martin Høstfet.

– Fönster är stora energitjuvar, där ligger den största miljöbelastningen. Därför är det viktigt att de är ordentligt värmeisolerade, säger Christina Sundqvist, miljöhandläggare Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel.

Andra Svanen-krav är att fönster och dörrar ska hålla hög kvalitet. Svanen ställer även krav på att träråvaran ska komma från certifierat skogsbruk.