English
Favoriter
  1. Miljömärkning Sverige: Sundare arbetsmiljö, bättre styrning och fler kunder

Miljömärkning Sverige: Sundare arbetsmiljö, bättre styrning och fler kunder

Miljömärkning Sverige frågade Svanenmärkta städföretag om hur miljömärkningen påverkat företagets arbetsmiljö, styrning och ekonomi. Enkäten presenteras på mässan Clean 2011 i Göteborg 25-26 maj.

Enkäten visar att personalen fått en sundare arbetsmiljö då Svanenmärkningen bland annat innebär att man arbetar mer med miljömärkta städprodukter. Dessutom har Svanenmärkningen lett till ökade marknadsandelar.

– Enkäten visar att städföretagens möjligheter att få nya kunder har förbättrats, till exempel bland företag som själva har miljömärkt verksamhet som Svanenmärkta livsmedelsbutiker, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef Miljömärkning Sverige.

– Vi hoppas kunna inspirera fler företag att ställa om till en hållbar produktion, samt att fler beställare av städtjänster ser att deras val gör skillnad för miljö och hälsa, säger Cecilia Ehrenborg Williams.

För kommentarer: Cecilia Ehrenborg Williams, 070-723 72 36. Läs sammanställningen av enkäten.