English
Favoriter
  1. Invigning av Svanenmärkta hus på Kulturhusets tak

Invigning av Svanenmärkta hus på Kulturhusets tak

Just nu byggs det Svanenmärkta flerbostadshus i Söderköping och i Stockholm av Skanska och Veidekke. Modeller av husen visas upp på utställningen Cocong, som sammankopplar ekologisk arkitektur och tankeväckande design genom att visa upp sex modeller.

Utställningen pågår t o m 28 augusti på Taket, sedan på Ekoteket till den 16/10. Inbjudan och pressbild bifogas.

– Vi hoppas kunna inspirera fler konsumenter och beställare att fråga efter Svanenmärkta hus. Vi vill även motivera fler byggbolag att ställa om till en hållbar produktion, då bygg- och fastighetssektorn är en stor energianvändare, säger Gun Nycander, affärsområdeschef Miljömärkning Sverige.

– Det är oerhört positivt att Skanska och Veidekke satsar på att göra det lätt för konsumenter att välja rätt och det är väldigt stimulerande att få vara med i en så dynamisk utställning som Cocong, säger Gun Nycander.

Svanen granskar byggmaterial och byggprocessen för att Svanenmärkta hus ska vara hälsosamma att bo i, ha minsta möjliga miljöpåverkan och ha en låg energianvändning.

Läs mer om Svanens krav på hus här.

Klicka på bilden för en högupplöst version:

För mer information:

Gun Nycander, affärsområdeschef på Svanen:
Tel: 0705 - 62 73 33
E-post: gun.nycander@svanen.se


Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen gör det enkelt för konsumenter att välja de bästa produkterna ur miljösynpunkt. Svanen är också ett verktyg för företag som vill visa sitt miljöarbete och samtidigt bidra till utvecklingen av en hållbar produktion. Miljömärkning Sverige ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU Ecolabel.