English
Favoriter
  1. Övernatta Svanenmärkt – ett stenkast från flygplatsen

Övernatta Svanenmärkt – ett stenkast från flygplatsen

Best Western Plus Sthlm Bromma har klarat Svanens krav. Nu kan den miljömedvetne affärsresenären i lugn och ro sitta kvar och äta en god frukost en halvtimme innan planet lyfter från Bromma flygplats som ligger alldeles intill.

Best Western Plus Sthlm Bromma är nu SvanenmärktBest Western, världens största hotellkedja, kommer att Svanenmärka samtliga sina hotell i Sverige. Och när Best Western Plus Sthlm Bromma slog upp portarna i september i år ville man inte vara sämre än många av systerhotellen utan började ett intensivt arbete för att klara sin Svanenlicens.

– För oss var det också viktigt att klara Svanens krav för att kunna konkurrera i upphandlingar och knyta till oss företagskunder. Utan miljöcertifiering går det inte och då valde vi att satsa på Svanen, berättar hotelldirektör Lasse Lehtiheimo.

Best Western Plus Sthlm Bromma har ett unikt läge 275 meter från Bromma flygplats, men även själva byggnaden har sin speciella historia – ett kulturminnesmärkt funkishus från 1946 som nu totalrenoverats för att bli ett modernt hotell som passar såväl affärsresenären som barnfamiljer.

– Vi ville bevara historiken i huset och har använt mycket av dåtidens material, såsom guld och marmor, på ett modernt sätt. Det ska kännas retro och modernt i samma andetag, säger Lasse Lehtiheimo.

Best Western Plus Sthlm Bromma är nu SvanenmärktFör att få Svanenlicens krävs att man arbetar med miljöfrågor ur många perspektiv. Bland annat ska det finnas ekologisk, rättvisemärkt och närproducerad mat på menyn. Hotellet ska också arbeta med att minska sin användning av både energi och vatten, byta ut miljöfarliga kemikalier vid disk och städning, sortera sitt avfall och minska transporterna.

Vad är ditt tips till andra Best Western som just nu arbetar för att bli Svanenmärkta?
– Det är viktigt att få med sig personalen i det här arbetet annars går det inte. Man löser mycket genom att informera om varför man ska arbeta för att klara Svanens krav. Det är också viktigt att skapa rutiner för att göra miljöarbetet enkelt, säger Lasse Lehtiheimo.

Läs mer om Best Western Plus Sthlm Bromma

För mer information, kontakta:

Lasse Lehtiheimo, vd Best Western Plus Sthlm Bromma:
Tel: 0702 – 88 11 01
E-post: lasse.lehtiheimo@sthlmbromma.se

Susanne Hellman, ansvarig för Svanenmärkning av hotell:
Tel: 08 – 55 55 24 42
E-post: susanne.hellman@svanen.se