English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Rosenserien Svanenmärker skönhetsvård

Det svenska hudvårdsmärket Rosenserien är först ut med att lansera Svanenmärkta produkter inom naturkosmetik. Med Svanen kan konsumenten känna sig trygg i att produkten är skonsam för både hälsa och miljö.

– Att Svanen nu finns på naturkosmetik hoppas vi ska hjälpa konsumenterna. Det råder en förvirring inom området där produkter beskrivs som naturliga, rena, hälsosamma och liknande. Med Svanen på produkten vet konsumenterna att den är kontrollerad ur både miljö- och hälsosynpunkt, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef, Miljömärkning Sverige.

Rosenserien presenterar i dagarna nio Svanenmärkta produkter, men arbetar för att hela serien ska klara de hårda kraven. De har sedan tidigare en stark miljöprofil och är kända för konsumenter som gärna handlar ekologiska produkter i hälsokostbutiker.

– Det är självklart att vi med vår tradition av ekologiska och naturliga ingredienser ska vara miljömärkta. Svanenmärkningen är en ytterligare garanti för att produkterna lever upp till högt ställda miljö- och kvalitetskrav, säger Carina Swartz, ägare av Rosenserien.

Svanen kontrollerar att slutprodukten är skonsam för hälsa och miljö, även när den så småningom hamnar i våra vattendrag. Det innebär att:

  • Produkterna ska vara lätt nedbrytbara i naturen. Detta krav utesluter många vanliga ämnen i traditionell kosmetika.
  • Produkterna ska klara mycket hårda gränsvärden av allergiframkallande eller hälsoskadliga ämnen, som t ex parfymer, eteriska oljor eller konserveringsmedel.
  • Produkterna ska kvalitetstestas och ha en miljöanpassad förpackning.

De produkter som Rosenserien hittills Svanenmärkt är:

Morotsolja, Fuktkräm normal & torr, Fuktkräm torr & känslig, Kroppspeeling, Kroppsolja, Jojobaolja, Brun utan sol, Läppcerat (2 st)

Klicka på bilderna för högupplösta versioner eller klicka här för fler högupplösta bilder.

Rosenserien Svanenmärker skönhetsprodukter

Fuktkräm, Kroppsolja och Morotsolja Fuktkräm Läppcerat

 

För mer information kontakta:

Carina Swartz, ägare Rosenserien,
Tel: 0703-17 44 48
rs@rosenserien.com

Karin Carlsson, affärsområdeschef Svanen
Tel: 0707-190 493
karin.carlsson@svanen.se

Brita Forsström, presskontakt Svanen
Tel: 0733-908 980
brita.forsstrom@svanen.se