English
Favoriter
  1. Svanenmärkta Bliw finns nu som refill

Svanenmärkta Bliw finns nu som refill

Nu är även Bliw Pump och Refill Svanenmärkt. I oktober relanseras tvålen med en ny design och ges nya dofter som är godkända av Svanen. I somras Svanenmärktes de mindre tvålförpackningarna.

Konsumenter är idag synnerligen miljömedvetna och pålästa om hur våra val påverkar miljön.

– Genom att välja Svanenmärkta produkter minskar du som konsument utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen. Istället driver du på utvecklingen av ämnen som lätt bryts ner i naturen, säger Ulf Eriksson, produktansvarig för tvål på Miljömärkning Sverige.

Till exempel innehåller Bliws formula mildare konserveringsmedel och miljöanpassade parfymer. Svanenmärkta produkter är också effektiva och dryga samt att miljöbelastningen minskar tack vara bättre förpackningar. Bliw Pump och Refill tillverkas i Falun vilket också ger korta transportvägar och mindre koldioxidutsläpp.

– Vi tycker det är roligt att ett så omtyckt märke som Bliw satsar på Svanen. Märkningen är en garanti som visar att Bliw ligger i framkant med att ta miljöansvar. Med pumpflaskorna ökar också utbudet för konsumenter som vill välja miljösmarta och hållbara produkter i affären, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef Dagligvaror på Miljömärkning Sverige.

Några av de viktigaste kraven för att klara Svanenmärkningen är:

  • Minskade utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen
  • Ämnen som lätt bryts ned i naturen främjas
  • Ger säkrare och kvalitetstestade produkter
  • Minskad miljöbelastning från förpackningar

Tvålen kommer i fyra olika varianter: Timotej, Vildkaprifol, Skogshallon och Blåbär. Pumpflaskan och Refill innehåller 300 ml flytande tvål och kostar cirka 20 kronor respektive 17 kronor.

Högupplöst foto

Klicka på bilden för att ladda hem högupplöst version av bilden.