English
Favoriter
  1. Första Svanenmärkta utomhusfärgen

Första Svanenmärkta utomhusfärgen

Alcro-Beckers är den första tillverkare som klarat Svanens hårda krav för utomhusfärg. Färgerna klarar hårt ställda krav på miljöbelastning, hälsopåverkan och kvalitet

Svanenmärkt utomhusfärg från Alcro-Beckers– Utomhusfärg är en produkt där ett miljömedvetet val gör stor skillnad. Svanenmärkningen hjälper både yrkesmän och alla som målar själva att välja rätt. Alcro-Beckers satsning att Svanenmärka sina produkter bidrar till vårt mål om hållbar konsumtion, säger Ragnar Unge, VD på Miljömärkningen Svanen.

Alcro-Beckers VD, Niklas Frisk, motiverar företagets beslut att Svanenmärka utomhusfärg så här:
– Svanenmärkningen på utomhusfärg är en stor framgång för hela den svenska färgbranschen och jag är stolt över att Alcro-Beckers leder utvecklingen. Att vara först med Svanenmärkningen i Norden är ett bevis på att vårt miljöfokus ger konkreta resultat. Vår målsättning är att hela tiden utveckla färgsystem med hög kvalitet som belastar miljön så lite som möjligt.

Några av de viktigaste kraven för Svanenmärkt utomhusfärg är att:

  • Färgen är vattenburen.
  • Den klarar mycket hårda funktionskrav när det gäller bland annat kulörhållning, hållbarhet, flagning och motståndskraft mot mögel.
  • Den får inte innehålla ämnen som är allergiframkallande eller hormonstörande, den får inte heller innehålla tungmetaller.

De färger som fått Svanenlicens är Alcro Bestå Täckfärg, Alcro Bestå Fönsterfärg, Alcro Puts Täckfärg puts & betong, Alcro Sockel Täckfärg puts & betong, Beckers Perfekt Akrylatfärg, Beckers Perfekt Fönsterfärg, Beckers Perfekt Täcklasyr, Beckers Putsfärg och Beckers Sockelfärg.

 

Om Alcro-Beckers

Om Alcro-Beckers
Alcro-Beckers är en del av Tikkurila (Kemira Coatings) koncernen. Alcro-Beckers säljer färg till konsumenter och yrkesmåleri i Skandinavien och i Sverige är de marknadsledande med ca 40 % av marknaden.

Tikkurila är det ledande färgföretaget i Finland, Sverige och Ryssland samt ett av de ledande inom sitt område i Baltikum. Tikkurila erbjuder varumärken och sakkunnig service till konsumenter, yrkesmålare och industriella kunder i ca 40 länder. Produktsortimentet består av dekorativ färg och industriell färg för trä- och metallindustrin. År 2008 hade företaget en omsättning på ca 648 miljoner euro och 4 000 anställda.

Om Svanen
Miljömärkningen Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. Svanen är Nordens officiella miljömärkning. Miljömärkning Sverige AB driver arbetet i Sverige på regeringens uppdrag. Miljömärkning Sverige ansvarar också för EU:s officiella miljömärke EU-Blomman. Verksamheten drivs utan bransch- eller vinstintresse.