Svanenmärkta butiker tar ett helhetsansvar

Det finns omkring 200 Svanenmärkta dagligvarubutiker i Sverige. Dessa butiker och butikskedjor tar ett helhetsgrepp på sitt miljöarbete. Det handlar om allt från ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta varor till låg energianvändning och effektiv avfallshantering i butiken.

Runt 200 butiker runt om i Sverige har klarat Svanens tuffare krav. Det finns självklart gott om miljömärkta och ekologiska varor i hyllorna. Men det handlar om mer än så. Till exempel använder de sin energi på ett effektivt sätt och täcker över sina kyl- och frysanläggningar på natten. När butiken städas används enbart miljömärkta rengöringsmedel och allt avfall sorteras och återvinns.

På Svanens portal för butiker berättar vi hur det går till att Svanenmärka en butik – eller varför inte en hel butikskedja. Det finns tips på hur man kan marknadsföra en redan märkt butik. Här finns också de senaste nyheterna om butiker från Svanen. Om ni vill ha hjälp med att ansöka eller har frågor om er Svanenmärkning är det bara att kontakta våra handläggare. Ingen fråga är för liten.

Här finns en lista över alla Svanenmärkta butiker i Sverige.

Butiker