Rapporter

Varje år tar MIljömärkning Sverige fram egna rapporter om aktuella ämnen, trender och analyser. Här kan du läsa mer om rapporterna och ladda ner dem.

 

Ställ krav på hållbar upphandling Sverige måste komma ikapp Danmark
  Trots att nästan nio av tio svenska politiker vill ställa krav på märkningar och certifieringar, svarar endast en tredjedel att de ofta används i offentliga upphandlingar. Danmark ligger steget före.

 

 

 

Gröna märkningar - en djungel?
Egna gröna märken och kollektioner från klädkedjorna och Typ 1 märkningar som Svanen och EU-Blomman möter konsumenten i butik. Hjälper eller stjälper det gröna val? Hur kan samhället vägleda konsumenter till en hållbar textilkonsumtion? Ny rapport från Svanen om konsumentmärkning i klädbranschen.


 


Det är kvinnorna som vänder upp och ner på börsen
Kvinnorna är nyckeln till en mer hållbar finansmarknad. Det visar Svanens nya rapport ”Det är kvinnorna som vänder upp och ner på börsen” - om kvinnor som maktfaktor för ett mer hållbart sparande, både i Sverige och i världen.

 

 


Varför är svenska konsumenter inte lika giftfria som de danska?
Miljömärkning Sverige har i en ny rapport jämfört danska och svenska kosmetikavanor. Syftet med rapporten är att få kunskap om hur fler svenska konsumenter kan komma att välja kosmetiska produkter, som är bland de bästa för miljö och hälsa.