English
Favoriter
  1. ASAP

ASAP är tillbaka!

ASAP – Sveriges största arena för framtidens hållbarhetsledare är tillbaka. I år med nya partners från fyra viktiga framtidsbranscher: innovation och digitalisering med Accenture, det gröna näringslivet med Lantbrukarnas Riksförbund, skogsindustrin med SCA och återvinningsbranschen med Stena Recycling. Nytt för i år är att ASAP gör en campusturné för att möta 400 studenter på universitet och högskolor i hela Sverige.

bilden visar deltagarna på ASAP 20230, Accenture, LRF, SCA och Stena Recycling

– Det bästa med ASAP var att lära känna alla deltagare. Vi brinner alla för hållbarhet och nu känner vi att vi kan arbeta för hållbarhet tillsammans, säger Joanna Krol.

Johanna är en av fyra studenter som står bakom förra årets vinnande förslag ”Scania Mundus”. Det handlade om hur man i Indien skulle kunna kombinera kollektivtrafik med återvinning av komposterbart avfall. Bussar skulle kunna transportera passagerare, samtidigt som de genom en påbyggnad även kunde transportera avfall för biogasproduktion. Och de passagerare som lämnar sina soporna på bussen skulle få åka gratis.

Vinnande teamet:

Aman Kapoor; Jonathan Sigvant; Ida Pehrson; Joanna Krol Fotograf: Sofia Lindblom

A Sustainability Acceleration Project (ASAP) är en arena för studenter, företag, experter och organisationer att lära av varandra och samarbeta för att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Som en del av arenan genomförs en campusturné med heldagsträning i hållbarhet och ledarskap för 400 studenter. Ett fåtal studenter väljs ut att bli diplomerade som Framtidens Hållbarhetsledare.

ASAP grundades 2018 av Miljömärkning Sverige och Sustainergies. Miljömärkning Sverige ansvarar, på regeringens uppdrag, för Svanen och EU Ecolabel. ASAP produceras årligen i partnerskap med relevanta aktörer från olika industrier och sektorer. Ansökan öppnar 1 oktober.

Missa inte chansen att vara med i år! Håll dig uppdaterad, anmäl dig till vårt nyhetsbrev på www.asap2030.com