Våra seminarier

Svanen tar återigen sikte mot Gotland och landar i Visby lagom till Politikerveckan. Varmt välkommen att delta vid våra fyra spännande seminarier.

3 juli: Hållbar upphandling, ModUpp2020

Vässa klorna för en hållbar upphandling – låt inte uppföljningen bli en papperstiger. Nu finns nya möjligheter att ställa om till hållbar upphandling, som bidrar till att nå globala hållbarhetsmål. Märkningar är effektiva verktyg för att ställa tuffa krav och organisationerna är proffs på att följa upp och kontrollera kraven.  Utan uppföljning blir miljökraven en papperstiger..

Läs mer om seminariet

4 juli: Det danska badrumsfenomenet – varför är inte svenskarna lika giftfria?

Danskar röker och dricker mer än oss svenskar, men är väldigt noga med vad de har i badrumsskåpet.  Medvetenheten hos danska konsumenter har bidragit till ett rikt utbud av miljömärkta skönhets- och hygienprodukter. Vad har påverkat dem? Ny rapport från Svanen..

Läs mer om seminariet

5 juli: Shop til you drop – hur kan vi nå ett hållbart mode?

Vilka är framtidens material? Kan miljömärkning bidra till att våra gardorober blir mer hållbara? Hur kan vi styra bort från köp- och slängsamhället och vända trenden med att klimatutsläppen från det vi konsumerar bara växer? Trendspaning om den Svanenmärkta jeansexplosionen..

Läs mer om seminariet

6 juli: Var gömmer sig framtidens hållbara bränsle?

Förnybara råvaror som palmolja och PFAD  är klimatsmarta men de är inte hållbart producerade. Borneos regnskogar skövlas.Hur kan politiker, konsumenter och företag ta ansvar för en mer hållbar bränsleproduktion?

Läs mer om seminariet
Foton:
Elin Frendberg
Jens Holm
Johanna Grant

 

Våra seminarier Våra seminarier Våra seminarier