Lista era byggprodukter i Svanens husproduktportal

Det är i Svanens husproduktportal som alla som bygger Svanenmärkt, sätter samman sin lista med de material som måste uppfylla Svanens krav för att kunna ingå i byggnaden. Genom att lista era produkter här, blir de valbara för alla licensinnehavare och företag som ansöker om en Svanenlicens.

Börja med att läsa och skriv under avtalet som styr användningen av Svanens husproduktportal. När du skickat tillbaka det till oss kommer du att få tillgång till portalen och kan börja lägga in dina produkter.

Ladda ner User agreement här (engelska)

Hur får jag marknadsföra mina produkter?

Lägg till dina produkter till portalen

Använd dina personliga användaruppgifter för att logga in på portalen och börja lägga in och deklarera dina produkter. Ta gärna hjälp av instruktionsfilmen här nedanför eller den detaljerade steg-för-steg-instruktionen i pdf-format om det är första gången du använder portalen.

Produktmatris

Nordisk Miljömärkning har tagit fram en produktmatris som kan vara till stor hjälp när det gäller att ta reda på vilken information som måste redovisas när produkterna deklareras. Vi har även tagit fram generella instruktioner för portalanvändare som bland annat förklarar skillnaden mellan en listad produkt och en Svanenmärkt produkt och ger en tydlig förklaring över vad registreringen av produkter innebär.

Logga in i Svanens husproduktportal

Ifyllningsbara bilagor, kriteriegeneration III

Writable declarations, generation III

Instruktionsfilm

Klicka på filmen här nedanför för en detaljerad instruktion om hur du lägger till dina produkter så att de blir valbara och kan komma att användas i Svanenmärkta byggprojekt.

Instruktionsfilm, producenter

Detaljerad instruktion, husproduktportalen (pdf, engelska)

Produktkategorier på svenska

Eftersom husproduktportalen kommer att användas av licensinnehavare i hela Norden är den just nu bara tillgänglig på engelska. Här nedan hittar du en svensk översättning av trädstrukturen över produktkategorier. Den kan göra det lättare för dig att navigera i portalen och för att hitta rätt kategori för just din produkt.

Produktkategorier, svensk översättning

Observera att om du lägger till en kemisk produkt behöver du ladda upp produktens säkerhetsdatablad. Om du vill lägga till en fast byggprodukt ombeds du att ladda upp ett produktdatablad eller utdrag ur byggvarubedömningen.

Olika statusar i Svanens husproduktportal

När alla frågor om din produkt är besvarade och dokumentation uppladdad kommer produkten direkt att synas och bli tillgänglig för husproducenter. Produkten kommer automatiskt få statusen "Application registered", precis som alla andra produkter som ännu inte har använts i ett Svanenmärkt byggprojekt.

När ett byggföretag lägger till din produkt till sin materiallista och meddelar oss att de är intresserade av att använda produkten kommer den och dess dokumentation att granskas. När detta är klart, och när det står klart att produkten är godkänd att ingå i ett Svanenmärkt byggprojekt kommer produktens status att ändras till "listed" och den kan användas i både detta och kommande projekt.

Produkter som är miljömärkta med antingen Svanen eller EU-Blomman får statusen "Approved" och är automatiskt godkända att ingå i Svanenmärkta byggprojekt.

Lista material Lista material