Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Första Svanenmärkta soffan enligt hårdare krav

Hållbarhet är ett begrepp som har fått en vidgad betydelse för möbelbranschen.

Talavidskolan fick pris för teckning

Årets uppdrag handlade om att rita och berätta om Snilleblixtar för miljön.

18 klasser vinner 35 000 kr för sina snilleblixtar för miljön

Pressmeddelande CEST Klass 5, Löddenäs skola i Lomma, vann Natur & Miljöbokens och miljömärkningen Svanens rikstäckande klasstävling läsår 14/15. Årets uppdrag handlade om att rita och berätta om Snilleblixtar för miljön.

Först ut i Sverige med ny miljömärkning

Nacka 13:30 | 15 april 2014 Skepparholmen i Nacka är först ut i Sverige att bli Svanenmärkta sedan kraven för hotell och restaurang skärptes hösten 2013.

18 klasser delar på 35 000 kr för sina snilleblixtar för miljön

Klass 5, Löddenäs skola i Lomma, vann Natur & Miljöbokens och miljömärkningen Svanens rikstäckande klasstävling läsår 14/15. Årets uppdrag handlade om att rita och berätta om "Snilleblixtar för miljön".

Svanen twittrar

16 apr 2014 12:50
Nu ska vi ha möte om hur Norden kan bli spjutspets i byggande med @SkanskaSverige @Veidekke_SE @NCC_AB #svpol #swgreen @SAttefall
15 apr 2014 11:33
Skulle du vilja åka med en "Löpbandsbuss"? Bra för både miljön och hälsan.Kolla in Adams smarta uppfinning http://t.co/d20iiwFgRq #swgreen
14 apr 2014 13:59
Nu finns det 40 nya, snygga trägolv från @Kärhrs att välja bland för dig som vill ha koll på miljö&hälsa http://t.co/wKOH4o8hKK #swgreen
14 apr 2014 09:37
Grattis @Sigtunahöjden 3:a i Norden att klara Svanens nya tuffa krav föe hotell, rest. &konferens #swgreen @Storabrännbo
14 apr 2014 09:16
Stolt ägare idag till två svanengodkända konferensanläggningar! #storabrannbo #sigtunahojden http://t.co/GjiyZgAjux
11 apr 2014 13:10
Bra jobbat, stort grattis @storabrannbo till att ha klarat Svanens nya tuffa krav för hotell, rest.&konf! http://t.co/owbhAiuV22 #swgreen
11 apr 2014 11:27
stor spänning idag inför de nya svanen licenserna som ska delas ut #sigtunameetings #svgreen #svenskamoten

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Senaste nytt

18 klasser delar på 35 000 kr för sina snilleblixtar för miljön

18 klasser delar på 35 000 kr för sina snilleblixtar för miljön

Klass 5, Löddenäs skola i Lomma, vann Natur & Miljöbokens och miljömärkningen Svanens rikstäckande klasstävling läsår 14/15. Årets uppdrag handlade om att rita och berätta om "Snilleblixtar för miljön". Över två tusen teckningar kom in och totalt belönas 18 klasser. Prispengarna skall enligt tävlingsreglerna användas till en upplevelse eller aktivitet inom området natur och miljö för hela klassen.
Kährs ser ökat miljöintresse – Svanenmärker 40 golv

Kährs ser ökat miljöintresse – Svanenmärker 40 golv

För att kunna tillmötesgå ett ökat miljöintresse från både professionella kunder och konsumenter har Kährs valt att Svanenmärka ett stort antal produkter i sitt trägolvssortiment.– Det är väldigt inspirerande och är ett kvitto på att det långsiktiga miljöarbetet vi bedriver ger resultat som har en tydlig kundnytta, säger Samuel Dalén, marknadsansvarig på Kährs.
Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

Svanen har skärpt och utvecklat sina krav för hotell och restauranger. Skepparholmen Nacka, mötes- och spahotell, är först ut med att klara kraven.
Frodeparken första Svanenmärkta huset i Uppsala

Frodeparken första Svanenmärkta huset i Uppsala

Idag invigs de 70 Svanenmärkta hyresrätterna med bostadsministern som gäst. Det är det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem som satsar på spännande arkitektur i kombination med Nordens största solcellsfasad.
Svenskarna ställer tuffa miljökrav på sina livsmedelsbutiker

Svenskarna ställer tuffa miljökrav på sina livsmedelsbutiker

Konsumenter anser att det är viktigt att deras livsmedelsbutik tar ett stort miljöansvar och den allra viktigaste frågan är att butiken arbetar aktivt med att minska sitt matsvinn.
RSS

Aktuellt om Svanen

Alla har rätt till en giftfri miljö

Alla har rätt till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: