Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Kvarterer Sadelmakaren- Svanenmärkt kvarter i...

Kvarterer Sadelmakaren- Svanenmärkt kvarter i Enköping Nytt grönt bostadskvarter i Enköping som tar sikte mot Svanenmärkning Kvarteren Sadelmakaren och Krukmakaren - ett intressant nytt bostadsområde i centrala Enköping som samlar både...

Aros först med att bli Svanen-märkt

Enligt Aros Congress Center ligger ett långsiktigt miljöarbete bakom den nyvunna Svanen-märkningen. De senaste 20 åren har man bland annat jobbat med att utbilda medarbetare, sett över vatten- och elanvändning samt val av livsmedel.

Så blir du kvitt alla kemikalier i badrummet

Marknaden för personlig hygien och kosmetika omsätter miljarder och växer för varje år. Det gör användningen av kemikalier i produkterna också. Vad är det egentligen vi dagligen tvättar och smörjer in oss med?

Yasuragi klarar Svanens nya tuffa miljökrav

Pressmeddelande CEST Den japanska spa- och konferensanläggningen Yasuragi har nu godkänts för de nya tuffa kraven för Svanencertifiering.

Vad är #ModUpp2020?

ModUpp2020 är ett upprop till Offentliga upphandlare från Sveriges mest erkända märkningar för miljö och social hållbarhet: Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, KRAV, MSC, Svanen och TCO Certified.

Svanen twittrar

01 okt 2014 12:05
Klimatuppgörelse mellan S och MP klar http://t.co/feS6odPq0e #klimat #swgreen #svpol
01 okt 2014 08:50
Where the wild things aren’t: Living Planet Report shows 52% decline in wildlife in 40 years http://t.co/KGzlWx6DSm htt…
01 okt 2014 08:45
Koll på giftfritt badrum med artikel i @ETCsthlm @ulrika_dahl http://t.co/tC6twpZ9bZ #swgreen
01 okt 2014 08:38
#Solceller banar väg för nytt bilbränsle: "äggläggande ullmjölkssvin" http://t.co/NVWXkwZuJT #svpol #swgreen @100_forn…
30 sep 2014 14:04
http://t.co/bAKCbmFkzQ via @YouTube
30 sep 2014 13:12
Konferens&Spa med miljömuskler. Grattis @YasuragiSweden ni har klarat nya tuffa kraven #swgreen http://t.co/n1s4SZDmPN
30 sep 2014 11:17
Yasuragi klarar Svanens nya tuffa miljökrav. #hållbarhet #feelgooddogood #svanen #sustainable http://t.co/1zzEykYPpx ht…

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Remisser

Senaste nytt

Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Svanens nya lokaler i Fatburen, nära Medborgarplatsen i Stockholm, invigdes med mingel, mat och eftervalet-snack. Maria Wetterstrand och Maria Eklöf, rådgivare strategisk kommunikation, PR-byrån New Republic, stod för analysen och lockade gästerna till både skratt och eftertanke.
Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Brevlådorna bågnar när skolfotoföretagen skickar ut sina bilder för påseende hemma. Men resursslöseriet med papper och transporter kan stoppas med Svanens nya krav för digitala fototjänster.
Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Nu kan företag välja miljömärkt konferens över dagen. Den stora kongressanläggningen mitt i Västerås är först i Sverige med att klara Svanens krav för endagskonferens. Tidigare har bara konferensanläggningar med övernattning kunna miljömärkas.
Ställ om till en modern upphandling till 2020

Ställ om till en modern upphandling till 2020

#ModUpp2020 är ett upprop från Sveriges mest erkända märkningar för miljö och social hållbarhet: Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, KRAV, MSC, Svanen och TCO Certified. Vårt mål är att år 2020 ska 50 % av alla upphandlade produkter i offentlig sektor vara märkta med tredjepartscertifierade miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar.
Runö inviger största solcellsanläggningen

Runö inviger största solcellsanläggningen

Solen sken från en molnfri himmel och korna från Nääs Gård råmade i bakgrunden när Runö Möten & events invigde sin stora solcellssanläggning. Svanens vd Ragnar Unge var på plats  med en passande bukett solrosor.
RSS

Aktuellt om Svanen

ModUpp#2020

ModUpp#2020

#ModUpp2020 är en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: