Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Städtjänst i Värmland har Svanenmärkt dagligstädet

Städtjänst i Värmland har Svanenmärkt sitt dagligstäd. Företagets 70 anställda kan därmed städa enligt Svanens krav: använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt, köra klimatsmart på godkända städfordon och med rätt körstil medd mera.

Välj rätt ljus

Nu när julen närmar sig ser många av oss fram mot att tända ännu fler levande ljus. Att på detta vis skapa god atmosfär och kanske till och med öka livskvaliteten är knappast något fel.

Tänd ett ljus och tänk efter

Insändare Nu när julen närmar sig ser många av oss fram mot att tända fler levande ljus. Att på detta vis skapa god atmosfär och kanske till och med öka livskvaliteten är knappast något fel.

Stockholms första Svanenmärkta dagkonferensanläggning

För att komma ifråga för en Svanenmärkning krävs ett helhetsgrepp om miljöarbetet. Kraven är stränga både vad gäller sophantering, energiförbrukning, och vattenanvändning.

NCC först med Svanenmärkta radhus i Västsverige

I Kortedala, femton minuter från centrala Göteborg, planerar NCC de första Svanenmärkta rad- och parhusen i Västsverige. Svanenmärkningen innebär att husen lever upp till Svanens höga miljökrav.

Svanen twittrar

25 nov 2014 15:30
Pensioner för långsiktigt värdeskapande – Integrera klimat & ekosystemhänsyn i APfondernas investeringar! #SchysstaPensioner…
25 nov 2014 15:30
Tio badkar vatten för en t-tröja. Ny rapport från Nordiska ministerrådet om klimatavtrycket från textil. http://t.co/Je…
25 nov 2014 15:09
Ser du Svanen ? @NCC_AB vi gillar er fågelannons och att ni bygger miljömärkt såklart http://t.co/01w1scce6G
24 nov 2014 12:34
@SvensktVatten Självklart så tvättar jag bilen hos en @svanen märkt biltvätt!
24 nov 2014 11:48
Jag väljer Svanenmärkt och är med och räddar världen lite grann varje dag! http://t.co/ctURtB999q @PicBadges
21 nov 2014 13:24
More ecolabelled cosmetics? Our expert Ulf at a conference, hopefully giving inspiration for more sustainable brands http://t.co/4xZowooP7A
21 nov 2014 12:31
Ska @MehmetKaplan harmonisera de nordiska byggreglerna? frågar Johnny Kellner http://t.co/yppzuZEENl @byggindustrin @nordenen #svpol

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Remisser

Senaste nytt

Städtjänst i Värmland gör rent hus med Svanen

Städtjänst i Värmland gör rent hus med Svanen

De 70 anställda på Städtjänst i Värmland kan nu städa enligt Svanens krav: att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt, köra klimatsmart på godkända städfordon och med rätt körstil, för att nämna några av kraven.
Vackert och inspirerande från vinnaren av Svanens konstpris

Vackert och inspirerande från vinnaren av Svanens konstpris

Lina Sofia Lundin delar med sig av sin färgningskunskap och filosofi i sin nyutkomn bok Naturlig färgning – mat och kläder i ett kretslopp (Natur och kultur). Så plocka med dig ekollon från höstpromenaden och ta fram soppgrytan så kan du skapa varma bruna toner och kanske återanvända gamla kläder eller lakan.
Svanen fortsätter rädda världen

Svanen fortsätter rädda världen

Idag är det 25 år sedan som Svanen grundades av Nordiska ministerrådet och det officiella nordiska miljömärket hyllas av de nordiska ministrarna.
Nordens miljöministrar hyllar Svanen på 25-årsdagen

Nordens miljöministrar hyllar Svanen på 25-årsdagen

De nordiska ministerkollegerna lovordade Svanen när de på onsdagen firade Svanens 25-årsjubileum i Stockholm.– Svanen är ett nordiskt "super-brand", säger Islands miljöminister Sigurður Ingi Jóhannsson, till norden.org.
Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Nu när det första värmeljuset  i världen klarat Svanen krav är det läge för miljömärkt höstmys utan dåligt samvete för klimatutsläpp och resursslöseri.  
RSS

Aktuellt om Svanen

ModUpp#2020

ModUpp#2020

#ModUpp2020 är en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: