Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

ServiceCompagniet får rikstäckande städuppdrag åt Green Cargo

Pressmeddelande CEST Den 1 april övertog ServiceCompagniet ansvaret för all städning inom Green Cargos lokaler runtom i landet, från Ystad till Haparanda.

Ftalatfritt är inte detsamma som miljövänligt

Plast, ftalater och miljöpåverkan är omdiskuterade ämnen just nu. Regeringen tillför ytterligare resurser fr.o.m. i år till 2020 för att minska exponeringen för farliga kemikalier i vardagen, med särskilt fokus på att skydda barnen.

Nu ska Sveriges bästa målare utses

Den 14-16 maj i Umeå gör landets nio bästa unga målare upp om vem som är Sveriges bästa målare. I prispotten finns en plats i målerilandslaget och chansen att få åka till Brasilien och representera Sverige i Måleri-VM 2015.

Här är listan över de konstigaste grannstörningarna

Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, hanterar dagligen rapporter kring störande grannar i flerfamiljshus. Bland de mer udda ärendena finns exempelvis en bostadsrättsinnehavare som samlade på saker tills hela lägenheten mest liknade en sopptipp.

Betong en viktig koldioxidsänka

Betong har bättre förmåga att ta upp koldioxid än vad som tidigare varit känt. Totalt beräknas Sveriges betongkonstruktioner ta upp cirka 300 000 ton koldioxid per år.

Svanen twittrar

22 apr 2014 14:15
Idag lämnade vi över en randig holk till Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus i Malmö http://t.co/ln4CstZHZB @Veidekke_SE #swgreen
22 apr 2014 13:52
Ni har väl inte missat att vi firar Earth Day över hela klotet idag? Årets tema är gröna städer. Läs mer på http://t.co/W5Ktk1S2of #swgreen
22 apr 2014 09:33
Att tvätta bilen rätt minskar vår miljöpåverkan! http://t.co/7ArQMhP4A4 #klimat #swgreen @miljobloggen @GronareSthlm @kl…
22 apr 2014 08:23
Glänsa med bilen viktigare än att skydda miljön från gifter. Dags för nya biltvättarvanor? @SvensktVatten @SvD http://t.co/iAQtJEENou
22 apr 2014 07:57
Vilken stad är grönast? Sista chansen nominera till Nordiska rådets Natur&Miljöpris http://t.co/bZETHdGDWq #swgreen #svpol
22 apr 2014 07:18
Små skillnader mellan olika färger. Men Svanen- & EU Ecolabel-märkt i topp i Testfaktas test http://t.co/tZtLSNVtHG http://t.co/hyjLtDqIeC
16 apr 2014 12:50
Nu ska vi ha möte om hur Norden kan bli spjutspets i byggande med @SkanskaSverige @Veidekke_SE @NCC_AB #svpol #swgreen @SAttefall

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Senaste nytt

Sov gott i sängar från Bed Factory Sweden

Sov gott i sängar från Bed Factory Sweden

Tänk att få krypa ner i en bekväm, handbyggd kvalitetssäng och njuta av en god natts sömn. Samtidigt kan du njuta av vetskapen att du har en säng som inte bara är bekväm att sova i utan också är byggd med omtanke om både din hälsa och vår miljö.
Byggstart för Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus

Byggstart för Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus

Idag togs det första spadtaget för Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus, Brf Barcelona i Malmö. Det är Veidekke Bostad som bygger 72 lägenheter i Västra hamnen med bad och restauranger runt knuten, precis som i den katalanska metropolen.
18 klasser delar på 35 000 kr för sina snilleblixtar för miljön

18 klasser delar på 35 000 kr för sina snilleblixtar för miljön

Klass 5, Löddenäs skola i Lomma, vann Natur & Miljöbokens och miljömärkningen Svanens rikstäckande klasstävling läsår 14/15. Årets uppdrag handlade om att rita och berätta om "Snilleblixtar för miljön". Över två tusen teckningar kom in och totalt belönas 18 klasser. Prispengarna skall enligt tävlingsreglerna användas till en upplevelse eller aktivitet inom området natur och miljö för hela klassen.
Kährs ser ökat miljöintresse – Svanenmärker 40 golv

Kährs ser ökat miljöintresse – Svanenmärker 40 golv

För att kunna tillmötesgå ett ökat miljöintresse från både professionella kunder och konsumenter har Kährs valt att Svanenmärka ett stort antal produkter i sitt trägolvssortiment.– Det är väldigt inspirerande och är ett kvitto på att det långsiktiga miljöarbetet vi bedriver ger resultat som har en tydlig kundnytta, säger Samuel Dalén, marknadsansvarig på Kährs.
Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

Svanen har skärpt och utvecklat sina krav för hotell och restauranger. Skepparholmen Nacka, mötes- och spahotell, är först ut med att klara kraven.
RSS

Aktuellt om Svanen

Alla har rätt till en giftfri miljö

Alla har rätt till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: