Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Inspiras nya affärsplan tar sikte på framtiden

Pressmeddelande CEST Genom sin nya affärsplan flyttar Inspira sitt mindset från att bara göra rent till att stärka upplevelsen av rent.

100% ekomat när Kalf & Hansen gästspelar i Hökis

För några veckor sen slängde jag ut en efterlysning på Hållbara Hökarängens facebooksida efter aktörer som ville servera mat på Hållbarhetsfestivalen. Ett av tipsen (tack Johanna på Stadsmissionen) var Kalf & Hansen.

Avsalumassa från Gruvön och Karlsborg godkänd för internationell miljömärkning

Avsalumassa från produktionsenheterna Gruvön och Karlsborg har blivit granskade och godkända av Svanen och EU Ecolabel för användning i papper med motsvarande miljömärkning.

Ställ om till en modern upphandling till 2020

ModUpp2020 är ett upprop från Sveriges mest erkända märkningar för miljö och social hållbarhet: Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, KRAV, MSC, Svanen och TCO Certified.

Munken certifieras enligt EU-miljömärkning

Arctic Paper Munkedals har nyligen certifierat samtliga papper enligt EUs officiella miljoÌmaÌrke EU Ecolabel. Avancerat miljoÌarbete och miljoÌmaÌrkning aÌr ingenting nytt inom Arctic Paper Munkedals.

Svanen twittrar

11 sep 2014 15:20
Läs vår debattartikel med @TCODevelopment @KRAVmedia @MSCSverige @FairtradeSe @naturskyddsf om #ModUpp2020 i nummer 4 av @Upphandling_24
10 sep 2014 13:06
Träffa oss på konferens om det nya EU-direktivet om offentlig #upphandling http://t.co/N4NCHTM4UU #modupp2020
10 sep 2014 11:19
Har ni någon kandidat till konsumentpriset Blåslampan ? http://t.co/yMzr5hRAKp
10 sep 2014 07:24
@Skeakommun tänker till om giftfri förskola, bra investering i framtiden http://t.co/3gbZyQSzcl #giftfri #swgreen
09 sep 2014 07:46
Majoritet vill ha #ModUpp2020 http://t.co/CTGwlFAuVG @TCODevelopment @FairtradeSe @naturskyddsf @KRAVmedia @MSCSverige @naturskyddsf
09 sep 2014 07:43
Solrosor och solceller. Svanenmärkta Runö konferens&event inviger länets största markburna solcellsanläggning http://t.co/N7IaqiWftN #solel
08 sep 2014 14:12
@Supermiljoblogg

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Remisser

Senaste nytt

Ställ om till en modern upphandling till 2020

#ModUpp2020 är ett upprop från Sveriges mest erkända märkningar för miljö och social hållbarhet: Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, KRAV, MSC, Svanen och TCO Certified. Vårt mål är att år 2020 ska 50 % av alla upphandlade produkter i offentlig sektor vara märkta med tredjepartscertifierade miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar.
Runö inviger största solcellsanläggningen

Runö inviger största solcellsanläggningen

Solen sken från en molnfri himmel och korna från Nääs Gård råmade i bakgrunden när Runö Möten & events invigde sin stora solcellssanläggning. Svanens vd Ragnar Unge var på plats  med en passande bukett solrosor.
Första Svanenmärkta lägenheterna i Huddinge

Första Svanenmärkta lägenheterna i Huddinge

Veidekke Bostad bygger det första Svanenmärkta flerbostadshuset i Huddinge. Det blir 170 lägenheter i bostadsrättsföreningen Sågbäcken. Tidigare i år har NCC byggt enfamiljshus i Huddinge.
Brett stöd för modern upphandling visar enkät från #ModUpp2020

Brett stöd för modern upphandling visar enkät från #ModUpp2020

En majoritet av riksdagspartierna (utom SD) anser det är möjligt att hälften av de produkter som offentlig sektor upphandlar ska vara märkta med tredjepartscertifierade miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar till år 2020. Det visar en ny enkät från Sveriges mest välkända märkningar¹. Men tyvärr vill allianspartierna inte sätta fasta mål för upphandling, något som oroar märkningarna.
Ge dina barn en miljömärkt start på hösten

Ge dina barn en miljömärkt start på hösten

Nu är höstterminen här och skolor och förskolor är återigen en del av vardagen. Det är slut på barfotaväder och sandaltider och barnen ska stoppa ner fötterna i lite mer ordentliga skor. Det är då det framgår som allra tydligast att sommaren är en tid då barnen passar på att växa. Helt plötsligt är alla skor för små!
RSS

Aktuellt om Svanen

Alla har rätt till en giftfri miljö

Alla har rätt till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: