Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Imogen Heap: Sparks

Röstkollagens drottning är tillbaka. Sitt fjärde album har Jennifer Jane Heap investerat tre år i. Det är detaljrikt, sinnrikt och intellektuellt. Hon leker som vanligt med röstlager, effekter och stämmor på ett ofta briljant sätt.

Optimal sovkomfort med nytt unikt fjädersystem!

Pressmeddelande CEST Carpe Diem Beds of Sweden lanserar ett unikt fjädersystem där stoppningsmaterialet som vanligen läggs ovanpå fjädersystemet, istället har integrerats i varje enskild fjäder.

Välkommen till invigning av Runös solcellsanläggning

Pressmeddelande CEST På en egen halvö utanför Åkersberga i Roslagens skärgård ligger mötesanläggningen Runö Möten & Events och Runö Utbildnings- och Utvecklingscentrum, vi har funnits här sedan 1952. Vår mötesmiljö präglas av miljötänk.

Målarfärg kan avge skadliga ämnen, särskilt i början. Välj Svanen-märkta färger och vädra länge är några råd för att minska riskerna. Foto: Shutterstock.

Kommentera Så renoverar du miljövänligt Ska du tillbringa semestern bland färgburkar och byggdamm? Börja redan nu med att hitta de minst giftiga och mest miljövänliga alternativen.

Så hittade familjen sitt drömhus nära havet

På vägen från Höganäs till Mölle, mellan landsväg och sandstrand, ligger familjen Oppstedts drömhem. Byggt av kärlek, med plats för många barn och med stort sinne för färg, form och fantasi.

Svanen twittrar

22 aug 2014 08:31
Vi gillar att @SkanskaSverige planterar ett träd för varje m2 bostad de säljer http://t.co/M8Thgtiorq @WWFSverige #swgreen
22 aug 2014 08:10
Svårt att veta vad du ska välja? Du kan lita på Svanen, säger Miljöminister Lena Ek till Länstidningen Östergötland. http://t.co/XuWr2AfXqu
21 aug 2014 09:26
Bostadsbyggandet fortsätter öka, nu i en årstakt på 40.000 påbörjade lgh, visar nya SCB-siffror. http://t.co/WDbHCS8H3X #bop…
20 aug 2014 08:59
@EthelForsberg Plastkulor hot mot hälsa: http://t.co/g2DsZecKd8
20 aug 2014 08:51
http://t.co/hvpFfKQINe
20 aug 2014 07:44
Halvera klimatutsläppen från bilen med @FordonsGas visar ny rapport från @gronabilister http://t.co/SXrrL6xhU8 #swgreen #svpol
19 aug 2014 09:24
Välj Svanenmärkt när du renoverar. Det rekommenderar @Testfakta_se . Och vi håller så klart med! http://t.co/nZErocNhnE

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Remisser

Senaste nytt

Brist på samsyn försvårar hållbart byggande i Norden

Brist på samsyn försvårar hållbart byggande i Norden

Under Svanens och Nordiska Ministerrådets Almedalsseminarium vittnade representanter för flera byggföretag om hur krångliga regler i Norden tolkas olika vilket försvårar och fördyrar hållbart byggande. Men en ljusning är i sikte. Roland Utbult (KD) lovade att verka för en högre grad av samarbete mellan nordiska myndigheter.
Nordens största tjänsteföretag ISS Svanenmärker sin städtjänst

Nordens största tjänsteföretag ISS Svanenmärker sin städtjänst

Nu kan cirka 7000 anställda på ISS i Sverige städa enligt Svanens tuffa krav. Det handlar om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.
Daily Print i Umeå – först i Norrland att klara Svanens skärpta krav för tryckerier

Daily Print i Umeå – först i Norrland att klara Svanens skärpta krav för tryckerier

För femte gången har Svanen skärpt sina krav för tryckerier och 200 anläggningar måste nu ompröva sina licenser. Daily Print i Umeå är andra tryckeriet i Sverige som klarar de nya tuffare krave.
Den 7 juli går flyttlasset – Svanen byter lokaler

Den 7 juli går flyttlasset – Svanen byter lokaler

Miljömärkning Sverige byter lokaler, några hundra meter söderut – från det nuvarande kontoret på S:t Paulsgatan till Västgötagatan 2, ett stenkast från Medborgarplatsen i Stockholm.
Rivstart för Svanen i Almedalen

Rivstart för Svanen i Almedalen

Seminariet om modern upphandling #ModUpp2020 med alla tredjepartscertifieringar drog fullt hus i Almedalen. Det är Svanen, EU Ecolabel, TCO Certified, KRAV, Fairtrade, MSC och Bra Miljöval som för första gången gått samman i ett upprop för modern upphandling, #ModUpp2020. Målet var att inspirera fler kommuner ratt ställa sig bakom uppropet- och det lyckades.
RSS

Aktuellt om Svanen

Alla har rätt till en giftfri miljö

Alla har rätt till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: