Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Nu när det första värmeljuset i världen klarat Svanen krav är det läge för miljömärkt höstmys utan dåligt samvete för klimatutsläpp och resursslöseri.

GRÖNT BOENDE

Den 22 oktober öppnade Åhléns upp dörrarna till sin nya, hållbara, lägenhet belägen på Södermalm i Stockholm. Miljötänket har generellt blivit allt större och varuhuset har länge arbetat för att öka hållbarhetstänket hos sina kunder.

Åhléns inreder en hel lägenhet med sitt hållbara sortiment - Bra val

Nyhet CEST För att visa upp bredden på smarta och hållbara produkter har Åhléns inrett en hel lägenhet från deras sortiment Bra val, där FSC är ett av de märken som används för deras träprodukter.

Clas Ohlson säljer världens första miljömärkta värmeljus

Totalt förbrukar vi i Sverige över 300 miljoner värmeljus per år. Nu kan Clas Ohlson erbjuda sina kunder världens första miljömärkta värmeljus, ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset.

Hotellet som snålar

När familjen von Schulman installerade snålspolande utrustning i sitt hotells badrum, minskade vattenförbrukningen med hälften. Det ska vara lite lyxigt att bo på hotell.

Svanen twittrar

24 okt 2014 12:37
Läge för höstmys med Svanenmärkta värmeljus, de första i världen. Klimatsmart och återanvändningsbart. http://t.co/NL1FjpFZVD #swgreen
24 okt 2014 07:41
@lenaek Märklig situation när det blev fult att koppla händelser som översvämningar, bränder m m till klimatfrågan. #haga14 …
24 okt 2014 07:37
Näst på tur idag på #haga14 är @lenaek i en friare roll som vice ordf Miljö- & jordbruksutskottet. #klimat
24 okt 2014 07:36
@JKuylenstierna om att använda storytelling för att få forskare nå ut med sitt budskap isf fullspäckade power point#svpol #haga14 #swgreen
24 okt 2014 07:33
Skogsbrand, översvämning, säldöd, algbloming- det var "uppdukat" för klimatfrågan i valrörelsen, menar @sannabalt @nytekn…
24 okt 2014 07:32
Medier har en viktig roll som länken mellan forskningen och samhället. @JKuylenstierna #haga14
24 okt 2014 07:21
Klimatfrågan framställs som ett poiltiskt spel på sakfrågans bekostnad, så läsarna tröttnar, konstaterar Anna Roosvall #haga14 #svpol

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Senaste nytt

Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Nu när det första värmeljuset  i världen klarat Svanen krav är det läge för miljömärkt höstmys utan dåligt samvete för klimatutsläpp och resursslöseri.  
PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

Växjörestaurangen PM har de senaste åren fått ta emot en uppsjö prestigefyllda priser. När restaurangen nu kompletteras med ett nybyggt hotell, som redan från starten klarar Svanens högt ställda miljökrav, ligger ambitionsnivån minst lika högt.
Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Svanens nya lokaler i Fatburen, nära Medborgarplatsen i Stockholm, invigdes med mingel, mat och eftervalet-snack. Maria Wetterstrand och Maria Eklöf, rådgivare strategisk kommunikation, PR-byrån New Republic, stod för analysen och lockade gästerna till både skratt och eftertanke.
Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Brevlådorna bågnar när skolfotoföretagen skickar ut sina bilder för påseende hemma. Men resursslöseriet med papper och transporter kan stoppas med Svanens nya krav för digitala fototjänster.
Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Nu kan företag välja miljömärkt konferens över dagen. Den stora kongressanläggningen mitt i Västerås är först i Sverige med att klara Svanens krav för endagskonferens. Tidigare har bara konferensanläggningar med övernattning kunna miljömärkas.
RSS

Aktuellt om Svanen

ModUpp#2020

ModUpp#2020

#ModUpp2020 är en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: