Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Första miljömärkta eventet i Linköping

Eventet Mötesplats för Idrott och destination kommer att äga rum på Konsert och Kongress i år. Arenabolaget är det första eventet i Linköping som har blivit godkänt som ett Miljömärkt Event.

Ekologiska bostäder i unikt Skövdeprojekt

Den hittills största satsningen på ekologiska bostäder i Sverige planeras nu av Skövdebostäder på Aspö i Skövde.

Miljömärkta miljömärkare

Foto: Jason Strong Mervärde på kontoret Arkitekter sätter identiteten på miljöorganisations kontor i Fatburen: Svanenmärkt ett krav när Miljömärkning Sverige flyttar till nytt kontor i Fatburen, Stockholm.

Miljöbygge största ordern för Imtech i Skövde

Imtech installerar VS på totalentreprenad vid bygget av 242 lägenheter i Skövde. Ordervärdet är cirka 20 miljoner kronor och därmed den hittills största ordern för Imtech VS-teknik i Skövde.

Imtech tar order i Skövde

Bild: Skövdebostäder Satsning på ekologiska bostäder En satsning på ekologiska bostäder i Sverige planeras nu av Skövdebostäder på Aspö i Skövde.

Svanen twittrar

21 okt 2014 12:26
Fasar ut hormonrubbare.Rapport visar hur Danmark stoppar ftalater genom att välja miljömärkt i offentlig upphandling http://t.co/WqcCDcxEAB
21 okt 2014 08:38
Grattis Pensionat Slussen, Orust, ni är först i Västsverige att klara nya krav för hotell, restaurang, konferens http://t.co/siuXQvcWh5
21 okt 2014 08:28
Nye upphandlingsminstern Ali Shekarabi om att upphandling ska bli viktigt verktyg http://t.co/HrNF1SKA30 #ModUpp2020 #svpol #swgreen
21 okt 2014 07:39
@Klotet @sr_ekot vi håller på med en förstudie om att Svanenmärka renovering, vi ser ett stort intresse från branschen, så vi jobbar på!
21 okt 2014 07:05
“@sr_ekot: Regeringen vill göra miljonprogrammen energieffektiva http://t.co/apZezGKFU1”
20 okt 2014 14:43
Regeringens klimatmål får kritik från både höger och vänster http://t.co/OArS972lWd #swgreen
20 okt 2014 08:21
Vad nöjd en blir när alla i familjen gillar samma laminatgolv som dessutom är märkt med @svanen ! Det känns bra i #miljös…

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Senaste nytt

PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

Växjörestaurangen PM har de senaste åren fått ta emot en uppsjö prestigefyllda priser. När restaurangen nu kompletteras med ett nybyggt hotell, som redan från starten klarar Svanens högt ställda miljökrav, ligger ambitionsnivån minst lika högt.
Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Svanens nya lokaler i Fatburen, nära Medborgarplatsen i Stockholm, invigdes med mingel, mat och eftervalet-snack. Maria Wetterstrand och Maria Eklöf, rådgivare strategisk kommunikation, PR-byrån New Republic, stod för analysen och lockade gästerna till både skratt och eftertanke.
Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Brevlådorna bågnar när skolfotoföretagen skickar ut sina bilder för påseende hemma. Men resursslöseriet med papper och transporter kan stoppas med Svanens nya krav för digitala fototjänster.
Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Nu kan företag välja miljömärkt konferens över dagen. Den stora kongressanläggningen mitt i Västerås är först i Sverige med att klara Svanens krav för endagskonferens. Tidigare har bara konferensanläggningar med övernattning kunna miljömärkas.
Ställ om till en modern upphandling till 2020

Ställ om till en modern upphandling till 2020

#ModUpp2020 är ett upprop från Sveriges mest erkända märkningar för miljö och social hållbarhet: Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, KRAV, MSC, Svanen och TCO Certified. Vårt mål är att år 2020 ska 50 % av alla upphandlade produkter i offentlig sektor vara märkta med tredjepartscertifierade miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar.
RSS

Aktuellt om Svanen

ModUpp#2020

ModUpp#2020

#ModUpp2020 är en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: