Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

"Företag som klimatkompenserar straffskattas"

Att näringslivet engagerar sig i klimatfrågan är en förutsättning om vi ska nå klimatmålen. Men en ny dom gör att de företag som klimatkompenserar straffskattas. Det menar bland andra vd:n för Saltå Kvarn som nu vill att lagstiftingen ändras.

Barnvänlig terrass

Foto: Nola Foto: Nola Svanenmärkt accoya Nola har i samarbete med Koncept Stockholm varit med och utformat den nya barnvänliga terrassen för Åhléns city.

Akut problem som kräver försiktighet

Jag tar snabbtåget till Stockholm. Nordiska ministerrådet har tagit initiativ till en lunchpanel kring temat kultur och miljönormer. Någon har hittat mig på nätet. Jag har ryckts ur mitt gryt.

Skarp kritik mot straffbeskattning av företag som tar klimatansvar

Nyhet CET I en debattartikel i Dagens Samhälle kritiserar Saltå Kvarn och flera andra företag att en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen nu i praktiken innebär straffbeskattning av företag som vill ta sitt klimatansvar fullt ut.

Devote gillar: Bra val

Åhléns är ett varuhus som länge har arbetat för att ta fram hållbara produkter för HELA hemmet.

Svanen twittrar

29 okt 2014 13:26
Rädsla orsak till att vi håller på att konsumera ihjäl planeten. @SamuelJarrick #nrsession http://t.co/7rr3X4D43i
29 okt 2014 12:47
Flaggskipet @svanen er 25 år, nordiske miljøministre feiret m svane-merket kake @TSundtoft @asaromson @Kirstenbrosbol http://t.c…
29 okt 2014 12:06
Svanen-märkta värmeljus på Clas Ohlson. Allmänt #klimatsmart
29 okt 2014 10:17
@Bremle @ulrika_dahl Bra där! Se till att välja Svanenmärkta golv istället för giftiga plastgolv.
29 okt 2014 08:43
Ftalaten DINP lika farlig som DEHP enligt ny svensk studie. http://t.co/SKPbAWnO0g
29 okt 2014 08:28
12.00 Kultursamtal på Ekoteket om miljö & konsten m b.la @Baker_Karim @catchyanow @svanen @emmamustala http://t.co/1PEI…
29 okt 2014 08:22
Idag träffar klimat- och miljömin Åsa Romson sina nordiska ministerkollegor och @nordensk i Stockholm. Pressträff 13:50 om bl…

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Senaste nytt

Nordens miljöministrar hyllar Svanen på 25-årsdagen

Nordens miljöministrar hyllar Svanen på 25-årsdagen

De nordiska ministerkollegerna lovordade Svanen när de på onsdagen firade Svanens 25-årsjubileum i Stockholm.– Svanen är ett nordiskt "super-brand", säger Islands miljöminister Sigurður Ingi Jóhannsson, till norden.org.
Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Ljus i höstmörkret med första Svanenmärkta värmeljuset

Nu när det första värmeljuset  i världen klarat Svanen krav är det läge för miljömärkt höstmys utan dåligt samvete för klimatutsläpp och resursslöseri.  
PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

Växjörestaurangen PM har de senaste åren fått ta emot en uppsjö prestigefyllda priser. När restaurangen nu kompletteras med ett nybyggt hotell, som redan från starten klarar Svanens högt ställda miljökrav, ligger ambitionsnivån minst lika högt.
Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Svanens nya lokaler i Fatburen, nära Medborgarplatsen i Stockholm, invigdes med mingel, mat och eftervalet-snack. Maria Wetterstrand och Maria Eklöf, rådgivare strategisk kommunikation, PR-byrån New Republic, stod för analysen och lockade gästerna till både skratt och eftertanke.
Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Brevlådorna bågnar när skolfotoföretagen skickar ut sina bilder för påseende hemma. Men resursslöseriet med papper och transporter kan stoppas med Svanens nya krav för digitala fototjänster.
RSS

Aktuellt om Svanen

ModUpp#2020

ModUpp#2020

#ModUpp2020 är en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: