Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

NCC bygger centralt och klimatsmart i Södertälje

NCC bygger 84 klimatsmarta bostäder centralt i Södertälje. Först ut är 42 Svanenmärkta bostadsrättsradhus i Ragnhildsborgsområdet.

NCC bygger i Södertälje

Bild: Erséus arkitekter Uppför Svanenmärkta bostadsrättshus NCC bygger 84 bostäder centralt i Södertälje. Först ut är 42 Svanenmärkta bostadsrättsradhus i Ragnhildsborgsområdet.

NCC bygger centralt och klimatsmart i Södertälje

NCC bygger 84 klimatsmarta bostäder centralt i Södertälje. Först ut är 42 Svanenmärkta bostadsrättsradhus i Ragnhildsborgsområdet.

Årets 5 julkort 2014 - Designade och tryckta i Sverige.

Pressmeddelande CEST Vill man skicka en personlig julhälsning i år, så välj ett kort med omtanke och skriv det för hand. Från det svenska varumärket Kort & Gott kommer i år fem julkort som skiljer sig från de traditionella korten.

Ny lagerlösning för Statoil Fuel centrallager i Flen stänger

Statoil Fuel & Retail effektiviserar lagerhållningen för vissa butiksvaror och stänger därmed nuvarande centrallager i Flen. Lagret i Flen, som i dagsläget sysselsätter 48 anställda, kommer att stängas under april 2015.

Svanen twittrar

22 okt 2014 09:09
@NCC_AB bygger 42 radhus mitt i stan, modernt&medvetet boende http://t.co/wsR2TApkhy
22 okt 2014 08:26
Ser tv-reklam för @OralB tandkräm med tennfluorid. Dålig idé att utsätta sig själv och miljön för tungmetaller. Köp miljö…
22 okt 2014 07:06
Konsumentpolitiken kommer att lyfta med den nya regeringen, fler konsumenter kommer kunna göra medvetna val. 👍 @NewRepublicPR
22 okt 2014 06:59
Offentlig upphandling kommer att vara svaret på de flesta samhällsproblem med nya regeringen,spanar Paulo Silva @NewRepublicPR ne#ModUpp2020
22 okt 2014 06:41
Mentalt underläge för S i energifrågor MP mer kunskap och kraft, spanar Paulo Silva @NewRepublicPR bra får vi mål för byggande nu? #swgreen
22 okt 2014 06:23
"Gå i Danmarks fotspår" uppmanar artikelförfattarna. Danmark ligger långt före i kemikaliehantering. http://t.co/4aHbrK7n…
22 okt 2014 06:22
Frukost med insikter i hur nya regeringen kan komma att jobba och hur vi kan påverka hos @NewRepublicPR; känns som en bra start på dagen

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Senaste nytt

PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

PM:s nya gastrohotell – Svanenmärkt redan från starten

Växjörestaurangen PM har de senaste åren fått ta emot en uppsjö prestigefyllda priser. När restaurangen nu kompletteras med ett nybyggt hotell, som redan från starten klarar Svanens högt ställda miljökrav, ligger ambitionsnivån minst lika högt.
Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Invigning av nya inspirerande Svanenkontoret

Svanens nya lokaler i Fatburen, nära Medborgarplatsen i Stockholm, invigdes med mingel, mat och eftervalet-snack. Maria Wetterstrand och Maria Eklöf, rådgivare strategisk kommunikation, PR-byrån New Republic, stod för analysen och lockade gästerna till både skratt och eftertanke.
Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Svanenmärkt stoppar resursslöseri med skolfoto

Brevlådorna bågnar när skolfotoföretagen skickar ut sina bilder för påseende hemma. Men resursslöseriet med papper och transporter kan stoppas med Svanens nya krav för digitala fototjänster.
Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Aros Congress Center först i Sverige med Svanen på kongressanläggning

Nu kan företag välja miljömärkt konferens över dagen. Den stora kongressanläggningen mitt i Västerås är först i Sverige med att klara Svanens krav för endagskonferens. Tidigare har bara konferensanläggningar med övernattning kunna miljömärkas.
Ställ om till en modern upphandling till 2020

Ställ om till en modern upphandling till 2020

#ModUpp2020 är ett upprop från Sveriges mest erkända märkningar för miljö och social hållbarhet: Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, KRAV, MSC, Svanen och TCO Certified. Vårt mål är att år 2020 ska 50 % av alla upphandlade produkter i offentlig sektor vara märkta med tredjepartscertifierade miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar.
RSS

Aktuellt om Svanen

ModUpp#2020

ModUpp#2020

#ModUpp2020 är en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: