Rätten till en giftfri miljö

Rätten till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller. Nu hoppas vi kunna vägleda dig till bra val för hälsa och miljö i såväl förskola, skola som i hemmet.

Svanenmärket finns idag på allt från ritpapper till själva förskolebyggnaden. Ta hjälp av oss när du vill köpa produkter som du och ditt barn kan känna er trygga med.

Klicka på bilden ovan så kommer du till vår nya förskoleportal

Svanen i media

Imogen Heap: Sparks

Röstkollagens drottning är tillbaka. Sitt fjärde album har Jennifer Jane Heap investerat tre år i. Det är detaljrikt, sinnrikt och intellektuellt. Hon leker som vanligt med röstlager, effekter och stämmor på ett ofta briljant sätt.

Optimal sovkomfort med nytt unikt fjädersystem!

Pressmeddelande CEST Carpe Diem Beds of Sweden lanserar ett unikt fjädersystem där stoppningsmaterialet som vanligen läggs ovanpå fjädersystemet, istället har integrerats i varje enskild fjäder.

Välkommen till invigning av Runös solcellsanläggning

Pressmeddelande CEST På en egen halvö utanför Åkersberga i Roslagens skärgård ligger mötesanläggningen Runö Möten & Events och Runö Utbildnings- och Utvecklingscentrum, vi har funnits här sedan 1952. Vår mötesmiljö präglas av miljötänk.

Målarfärg kan avge skadliga ämnen, särskilt i början. Välj Svanen-märkta färger och vädra länge är några råd för att minska riskerna. Foto: Shutterstock.

Kommentera Så renoverar du miljövänligt Ska du tillbringa semestern bland färgburkar och byggdamm? Börja redan nu med att hitta de minst giftiga och mest miljövänliga alternativen.

Så hittade familjen sitt drömhus nära havet

På vägen från Höganäs till Mölle, mellan landsväg och sandstrand, ligger familjen Oppstedts drömhem. Byggt av kärlek, med plats för många barn och med stort sinne för färg, form och fantasi.

Svanen twittrar

27 aug 2014 07:46
Kolla i var det byggs Svanenmärkta hus på vår nya karta, stort intresse för giftfritt boende! http://t.co/qpNzMJCh9Q #swgreen
26 aug 2014 08:03
Svanen reviderar kraven var 3 till 5 år och kan därför ha koll på senaste nanoforskning #swgreen #kemikalier #giftfritt
26 aug 2014 08:03
Vi är på Svanenmärkta restaurangen i Nobelmuseet, gott kaffe behövs när det är ett så svårt ämne; nanopartiklar. #swgreen #kemikalier
26 aug 2014 08:02
Mikael Grafström AkzoNobel berättar att de är världens största tillverkare av ett traditionellt nanomaterial SiO som bedöms ha lägre risk
26 aug 2014 08:00
Nu talar Roland Grafström KI om den gigantiska utmaningen att veta hur nano reagerar med kroppen och miljön #swgreen
26 aug 2014 07:59
Cecilia Ehrenborg ska idag berätta om Svanens syn på nanopartiklar, nytta och risk.
25 aug 2014 10:53
Hur kan ni arbeta framgångsrikt med Svanen? Utb. den 29-30/9 2014 tills. m. oss @storabrannbo @svanen och @VISITA_se. h…

Kriterier

Här kan ni som företag hämta information om hur kraven för Svanenmärkningen ser ut och hur de kommer att förändras.

Remisser

Senaste nytt

Stort intresse för Svanenmärkt boende

Stort intresse för Svanenmärkt boende

För att möta det växande intresset för Svanenmärkta hus så presenterar Svanen en huskarta där man kan orientera sig var och vad som byggs.
Brist på samsyn försvårar hållbart byggande i Norden

Brist på samsyn försvårar hållbart byggande i Norden

Under Svanens och Nordiska Ministerrådets Almedalsseminarium vittnade representanter för flera byggföretag om hur krångliga regler i Norden tolkas olika vilket försvårar och fördyrar hållbart byggande. Men en ljusning är i sikte. Roland Utbult (KD) lovade att verka för en högre grad av samarbete mellan nordiska myndigheter.
Nordens största tjänsteföretag ISS Svanenmärker sin städtjänst

Nordens största tjänsteföretag ISS Svanenmärker sin städtjänst

Nu kan cirka 7000 anställda på ISS i Sverige städa enligt Svanens tuffa krav. Det handlar om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.
Daily Print i Umeå – först i Norrland att klara Svanens skärpta krav för tryckerier

Daily Print i Umeå – först i Norrland att klara Svanens skärpta krav för tryckerier

För femte gången har Svanen skärpt sina krav för tryckerier och 200 anläggningar måste nu ompröva sina licenser. Daily Print i Umeå är andra tryckeriet i Sverige som klarar de nya tuffare krave.
Den 7 juli går flyttlasset – Svanen byter lokaler

Den 7 juli går flyttlasset – Svanen byter lokaler

Miljömärkning Sverige byter lokaler, några hundra meter söderut – från det nuvarande kontoret på S:t Paulsgatan till Västgötagatan 2, ett stenkast från Medborgarplatsen i Stockholm.
RSS

Aktuellt om Svanen

Alla har rätt till en giftfri miljö

Alla har rätt till en giftfri miljö

Trots att larmrapporterna duggat tätt de senaste åren med varningar om ämnen som skadar både barns hälsa och miljön är det nästan omöjligt att få reda på vad våra barns leksaker innehåller.

Läs mer
Svanen och klimatet

Svanen och klimatet

Svanen är ett heltäckande miljömärke.

Läs mer
Företag med Svanenmärkta produkter: