Ränterabatt för Svanenmärkta bostäder

2018-09-13

Nordea lanserar nu gröna bolån till privatkonsument med 0,10 procentenheter lägre ränta.  Tidigare har Nordea erbjudit rabatterade företagslån för Svanenmärkta hus.

- Det är en väldigt positivt att Nordea tar detta grepp så det lönar sig för konsumenter att välja rätt för miljön. Svanenmärkta hus är klimatsmarta, vilket i sin tur sparar in ytterligare kronor till hushållen, säger Per Sandell, chef för Finansiella tjänster på Miljömärkning Sverige.

- Gröna bolån är ett av flera initiativ där vi som bank kan göra skillnad för klimatet tillsammans med våra kunder. Eftersom nästan 40 procent av den totala energiförbrukningen i Sverige kommer från bostäder så är det här verkligen ett bra sätt att påverka, säger Michael Skytt, Nordeas bolånechef.

Nordea erbjuder gröna bolån till alla kunder som bor i en bostad som är Svanenmärkt, är guld- eller silvercertifierad enligt Sweden Green Building Council eller har energiklass A eller B.  

Svanen är den enda konsumentmärkning som finns för byggnader, med 96 procent kännedom bland konsumenter. 75 procent av konsumenterna litar på att Svanenmärkta produkter är ett bra val för miljön (Ipsos 2017). Svanens krav innebär att byggnaden har granskats ur ett livscykelperspektiv och att det har tagits ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Trä ska komma från hållbart skogsbruk och samtliga byggmaterial har granskats för att leva upp till Svanens krav på en hälsosam inomhusmiljö.

Läs mer om vad Svanenmärkning av hus innebär och kolla på vår huskarta var det byggs Svanenmärkta hus.

Banken SEB har tidigare i år erbjudit gröna bolån till sina kunder.

För mer information: Per Sandell, chef, Finansiella tjänster

+46 (0)8-55 55 24 35 per.sandell@svanen.se