Cubus Svanenmärker populäraste jeansen

2017-03-20

Cubus har Svanenmärkt en av sina bäst säljande jeansmodeller. Därmed blir det också enklare för alla som vill göra hållbara val även när det gäller garderoben.

– Det är jätteroligt att en så stor kedja som Cubus har valt Svanen. Vi hoppas det kommer göra ännu fler konsumenter medvetna om att det är möjligt att göra hållbara val även när det gäller kläder och mode. Och att det går att välja kläder där hela produktionskedjan har kontrollerats, säger Ulf Eriksson, ansvarig för Svanenmärkning av textilier på Miljömärkning Sverige.

Alla delar av byxorna kontrolleras och godkänns av Svanen – tyg, knappar och dragkedja. Bomullen i de Svanenmärkta jeansen är ekologisk, alla kemikalier som används för att tvätta, färga och spinna tyget har genomgått noggranna kontroller innan de får användas. Fabriken som tillverkar byxorna ligger i Turkiet och självklart ställer Svanen krav på att den erbjuder goda arbetsförhållanden för de som tillverkar jeansen.

Svanenmärkta kläder innebär:

  • Trygga arbetsförhållanden för de som tillverkar jeansen
  • Tuffa krav på kemikalier
  • God kvalitet och färghållbarhet på kläderna
  • Viss andel ekologisk bomull

 De Svanenmärkta High Waist Hannah finns i butik från vecka 12 och priset kommer vara samma som för andra modeller. Sedan tidigare har Cubus även Svanenmärkta bebis-kollektioner och Svanenmärkta ull-underställ för barn.

Presskontakt: Cecilia Wilhelmsson, cecilia.wilhelmsson@svanen.se, 08-55 55 24 22

Kontakt Cubus, Gabriella Holm, Marketing Coordinator, gabriella.holm@cubus.se, 072 96 80 806